Мъж от руската област Новосибирск твърди, че едва не е починал, след като се е опитал да си направи мозъчна операция с помощта на ръчна бормашина, за да контролира сънищата си.

Свързани новини

21.07.2023 17:00

Мъж проби черепа си в опит да контролира сънищата си

Видян 920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъж от руската област Новосибирск твърди, че едва не е починал, след като се е опитал да си направи мозъчна операция с помощта на ръчна бормашина, за да контролира сънищата си.

Както съобщава BAZA, на 40-годишния Михаил Радуга му хрумва идеята да инсталира електрод в мозъка си преди повече от година. Изглежда, че той е привлякъл култ в социалните медии с писанията и изследванията си върху сънната парализа, състоянията извън тялото и астралната проекция.

През юни Радуга разкри, че е избрал себе си за обект на експериментите си. Той заяви, че първоначално е обмислял да се обърне към професионални неврохирурзи, но поради редица фактори, включително възможна наказателна отговорност за лекарите, които извършват операциите, в крайна сметка е избрал да направи всичко сам в апартамента си с помощта на бормашина, която е купил в железарски магазин.

Радуга разказва, че е извършил операцията на 17 май, след като е проучил часове наред видеоклипове в YouTube за неврохирургия и е експериментирал върху пет овце. Въпреки това, поради пълната липса на хирургически опит, той съобщава, че е загубил близо литър кръв по време на четиричасовата операция и едва не е починал.


"Не повтаряйте! Това е много по-трудно и опасно, отколкото можеш да си представиш. Четиричасовият видеозапис на операцията ясно демонстрира това", каза Радуга на своите последователи.


На ужасяващите кадри от операцията се вижда как Радуга задържа кожата на главата си с помощта на щипки за хартия и пробива задната част на черепа. След това в мозъка му е поставен имплант от платина и силиций, който според него му позволява да използва електричество, за да предизвиква определени действия в сънищата. Пет седмици след провалената операция обаче Радуга отишъл в болница, за да отстрани чипа.


"Радвам се, че оцелях, но бях готов да умра", казва той пред Daily Mail през уикенда, въпреки че твърди, че неговият "електрод" има потенциала да промени хода на ясните сънища.


Професионални неврохирурзи като Алекс Грийн от Оксфордския университет обаче заклеймиха "изключително опасните" действия на Радуга и предупредиха, че подобни операции трябва да се извършват само от квалифицирани експерти.


"Можеше да се случат всякакви усложнения", казва Грийн пред "Дейли мейл". "Например, ако беше предизвикал кръвоизлив от кортикална вена или вътрешномозъчен съд, можеше да получи инсулт с траен дефицит или смърт", каза той и добави, че сега Радуга вероятно е изложен на риск от епилепсия.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец