Мъж използва изкуствен интелект, за да намери съпруга в сайт за запознанства

Свързани новини

04.02.2024 16:52

Мъж използва изкуствен интелект, за да намери съпруга в сайт за запознанства

Видян 18408 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намирането на идеалния спътник не е лесна задача, но руски разработчик на софтуер намери съпруга в популярно приложение за запознанства, след като делегира избора на изкуствен интелект (ИИ). По-често невронната мрежа се използва като инструмент, който помага за написването на песен или есе, но Александър Жадан е обучил чатбота ChatGPT на OpenAI да флиртува с момичета от негово име.

След като използвал ИИ, за да се среща виртуално с повече от 5000 жени в продължение на година, Александър намерил сродна душа, разказва той. 23-годишният младеж разказа, че идеята му хрумнала, след като изпитал затруднения да намери идеалната половинка с помощта на обичайните методи и решил да възложи задачата на невронна мрежа.

"Дадох на ChatGPT информация за това как обикновено общувам. Отначало имаше проблеми, защото програмата не ме познаваше добре, можеше да напише някакви глупости, но по-късно я обучих до такава степен, че тя започна да общува с момичетата точно както аз", казва програмистът и добавя, че ChatGPT е започнала повече от 5000 диалога.

По-късно Жадан инсталира определени филтри, така че невронната мрежа да му показва жените, с които трябва да продължи да общува в реалния живот. След като лично се запознал с Карина, програмистът разбрал, че ChatGPT е намерил любовта му.


Когато с Карина се срещнахме лично за първи път, разбрах, че е възможно да обучим системата да анализира нашите съобщения", казва разработчикът.

След това невронната мрежа препоръча къде да заведем момичето и как да оживим разговора. В крайна сметка ChatGPT предложи на Александър да предложи брак на Карина, като му каза, че връзката им е "балансирана и силна".

Жадан последвал съвета и двойката вече е сгодена. Програмистът каза, че не е казал веднага на годеницата си, че невронната мрежа го е подтикнала да й предложи, но по-късно тя приела новината спокойно.

Жадан обясни, че е напълно възможно да се направи обща програма, която да помогне на хората да намерят идеалния партньор, но това, което той е създал, е "личен продукт".

Технологът вече привлече широко обществено внимание през февруари миналата година, когато обяви, че е използвал ChatGPT за написването на дипломната си работа и успешно я е защитил в Руския държавен хуманитарен университет, получавайки положителна оценка. Беше му позволено да запази дипломата си, което предизвика полемика.











 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион