Свързани новини

27.04.2009 12:14

Масларова подкрепя гъвкавото работно време

Видян 1623 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Съжалявам, че в България все още малко хора работят на гъвкаво или намалено работно време." Това каза социалният министър Емилия Масларова, преди откриването на националния дискусионен форум на КНСБ, предаде БГНЕС.


Според Масларова причината за това е, че все още заплащането на гъвкавото и намаленото работно време не е достатъчно адекватно и не е достатъчно сигурно. "Ако искаме да бъдем адаптивни към условията в период на криза, но и към Лисабонските изисквания, трябва да се съобразим , че да имаме гъвкаво работно време, то трябва да е сигурно и да отговаря на заплащането адекватно", обясни Масларова. По думите на министъра, днес на дискусионния форум, който организират от КНСБ, ще бъде интересно, да се открои постигнатото до тук и това, което предстои да се направи. "Ние тръгнахме с летящ старт във всички изисквания на ЕС, свързани с Лисабонската стратегия, мисля, че постигнахме много неща", коментира Масларова. Според нея са постигнати много неща, по отношение на ученето през целия живот, инвестирането в човешкия капитал, гъвкавостта на работното време, сигурността при гъвкавото работно време, по отношение на отпуските и др.
Запитана, дали ще бъде засегнато Кремиковци, Масларова отговори, че засегнати ще бъдат всички, защото всеки иска да реши собствения си проблем. "Аз смятам, че в България трудещите се не можем да ги разделим в един отрасъл или друг. Всеки има своето право, защото всеки се осигурява", подчерта Масларова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби