Държави като Бразилия и Индия все още искат да сключват сделки с Русия. Те не могат да го правят с долари, така че ние ги принудихме да дедоларизират транзакциите си, като по този начин отслабихме силата на долара в света", обясни той.

Свързани новини

25.10.2023 11:09

Мъск: САЩ прекали с въоръжаването на долара

Видян 582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати са "преиграли", като са "въоръжили" долара със санкции, принуждавайки все повече страни по света да намалят транзакциите с тази валута, предупреди Илон Мъск.

"В момента виждате как много страни намаляват долара, защото ние ги принудихме. И това надхвърля дори Русия, Китай и Иран", заяви собственикът на X (бивш Twitter) по време на сесията Twitter Spaces, организирана от американския предприемач Дейвид Сакс.

Мъск изтъкна преминаването към търговия в национални валути, особено сред страните от БРИКС, като добави, че това не е избор, направен от тези страни, а по-скоро необходимост, наложена им от свързаните с Украйна западни санкции срещу Москва.


Държави като Бразилия и Индия все още искат да сключват сделки с Русия. Те не могат да го правят с долари, така че ние ги принудихме да дедоларизират транзакциите си, като по този начин отслабихме силата на долара в света", обясни той.

Въоръжаването на зелените пари принуди много страни да търсят алтернативи, след като санкциите на практика отрязаха Русия от западната финансова система.

Голям брой изтъкнати икономисти неведнъж са предупреждавали, че господството на финансовите институции, базирани на долара, и агресивната икономическа политика на САЩ ще накарат все повече държави по света да се откажат от транзакциите в долари и да преминат към местни валути в търговията.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което