Свързани новини

12.03.2019 16:53

Масирано погнаха още 1 дребен кмет

Видян 1937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на полицията в общините в годината на местните избори зачестяват. След като в понеделник бяха повдигнати обвинения на кмета на Златица  Магдалена Иванова и на градоначалника на Созопол  Панайот Рейзи, във вторник полицията се зае и с община Стрелча. Говорителят на окръжната прокуратура Пламен Панов разкри, че е образувано производство във връзка с получени сигнали за работата на местната администрация.


Кметът Стойно Чачов пък се проверява от Икономическата полиция. По неофициална информация причина е съставяне на документи с невярно съдържание, съобщи  Нова.


Източници на телевизията разказаха, че през 2016 година, когато встъпва на длъжност, Стойно Чачов е накарал цялата общинска администрация да попълни молби за напускане и да ги подпише, без обаче да има вписана дата.


Преди дни между Чачов и главният инженер са имали скандал помежду си и служителят е освободен точно с такава заповед.


Чачов седна в стола на общински кмет на Стрелча, след като предшественикът му Иван Евстатиев беше арестуван и осъден на 4 години затвор за изнасилване на 16-годишно момиче. Евстатиев беше предсрочно освободен.


Според официалната биография на Чачов той е международен съдия по минифутбол и официален делегат на БФС. Женен е за Мис Баба от 2017 година Дони Василева. Чачов е кмет от политическата формация АБВ.


Любопитен е фактът, че друг от обвинените градоначалници – Панайот Рейзи, ГЕРБ, също е част от Българския футбоелн съюз. Той обаче е на доста по-висок пост в БФС – член на Изпълкома на централата.


В същото време ръководителят на Софийската прокуратура Емилия Русинова сподели, че тези акции нямали нищо общо с предстоящите избори.


"Няма нищо общо с наближаващите избори. Това са тежки дела (б.р. срещу кмета на Златица и кмета на Созопол), по които са извършени множество процесуалноследствени действия и много тежки експертизи. След приключването на тези експертизи се достига до обвинения. Това се случва и към настоящия момент”. Емилия Русинова посочи, че „присвояването и в двата случая се изразява в разпореждане със средства. Това разпореждане е не за кметовете на община Златица и община Созопол, а за фирмите които са извършили т.нар. ремонтни дейности. Фирмите са посочени и на двамата обвиняеми. Парите са преведени за извършени ремонти дейности", обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за