Свързани новини

28.02.2014 15:50

Масирани МВР акции по пунктовете за изкупуване на метали

Видян 1864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на вътрешните работи подкрепя законодателните инициативи, свързани с промяна на Наказателния кодекс с оглед квалифициране на престъпления срещу железопътната структура като такива с висока обществена опасност.


Това призна вътрешният министър Цветлин Йовчев в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Ради Стоянов от "Атака", свързан с катастрофата на товарния влак в междугарието Яна - Мусачево в средата на януари, заради откраднати скрепителни елементи от линията.


Националистите считат, че подобни престъпления няма как да бъдат третирани като обикновена кражба, а като тероризъм, тъй като водят до опасност за живота на стотици хора. Само по случайност в случая няма жертви, но загубите според различни изчисления възлизат на между половин и един милион лева, подчерта Стоянов.


Установени ли са извършителите, какви обвинения са повдигнати, каква е тяхната етническа принадлежност и какви мерки ще бъдат взети, за да се избягват подобни тежки престъпления, както и какво е мнението на МВР за членовете, по които трябва да се третират те, попита атакистът.


До този момент няма задържани, като се извършват масирани акции по пунктовете за изкупуване на метали, отвърна Йовчев и гарантира, че оперативните мероприятия по образуваното досъдебно производство продължават. Не са събрани материали за извършено престъпление, което може да се квалифицира като тероризъм, допълни Йовчев.


В правото си на реплика Стоянов посочи, че отношението на МВР явно не е достатъчно сериозно и не води до ефективност. "Тук виждаме другия ефект на циганската престъпност, когато цигански групи атакуват важни елементи от пътната инфраструктура", откровен бе атакистът.


Той изнесе данни и за случаи, при които подобни групи атакуват и разрушават целостта на мостове, което според "Атака" е тероризъм и се нуждае от далеч по-голяма строгост.


"Подкрепяме подобна законодателна промяна, но на този етап ние само изпълняваме закона такъв, какъвто е, а не го тълкуваме", отвърна Йовчев.


Вътрешният министър бе категоричен, че по никакъв начин не се толерира една или друга етническа група, а когато води разследване МВР не се влияе от нея.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци