"Топлофикация Русе" инвестира в подобрения на мощностите в близките месеци. Предвидени са значителни средства за рехабилитация на амортизираните участъци от топлопреносната мрежа в града

Свързани новини

30.06.2022 11:27

Мащабни инвестиции за Русенска област планират от Топлофикация Русе

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Топлофикация Русе" инвестира в подобрения на мощностите в близките месеци. Предвидени са значителни средства за рехабилитация на амортизираните участъци от топлопреносната мрежа в града. Всички тези мероприятия са част от годишния планов ремонт и профилактика. Основната цел на предвидените дейности е да бъдат подготвени съоръженията за предстоящия отоплителен сезон. С превантивните действия се намалява възможността от възникване на големи аварии през зимата.

"Уверени сме, че модернизацията на "Топлофикация Русе" ще гарантира надеждно и сигурно отопление . С поддържане на съоръженията в изправност и обновяването на топлопреносната мрежа целим да привлечем и нови клиенти.“ заяви инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе".

Инж. Желев подчерта приноса на предприятието към чистия въздух в Русе. "Само преди година беше включена в експлоатация новата сероочистваща инсталация, която свежда до минимум отделянето на емисии. Съоръжението изпълнява функцията на допълнителен филтър, който улавя 97% от серните емисии, както и фините прахови частици.“ посочи инж. Желев. Той обясни, че инсталацията отговаря изцяло на българските и европейски екологични изисквания.

По отношение на бъдещите приоритети на "Топлофикация Русе" инж. Севдалин Желев подчерта, че на първо място остава сигурността на доставките на чиста енергия, високо качество на обслужване на клиентите, както и постепенно премахване на въглищата и замяната им с природен газ и биогорива. "Ние отдавна сме част от енергийния преход на България. До момента имаме няколко реализирани екологични инвестиции.“ заяви инж. Желев, давайки конкретни примери с внедрените зелени инвестиционни решения в използването на биогорива.


„Другият голям проект, които планираме да реализираме в града още тази година, е свързан с производството на енергия от природен газ.“ каза инж. Желев. Инвестията е част от процеса по замяна на все по-голяма част от въглищата с газ, който е по-екологично гориво. "Целта на инвестицията е подобряването на качеството на въздуха в Русе и опазването на околната среда. Това е една от големите инициативи, които „Топлофикация Русе“ предприема за своята трансформация. Тя е в съответствие с изискванията на зелената енергийна политика на Европа." подчерта директорът на "Топлофикация Русе".

Инж. Севдалин Желев коментира още, че полагат усилия, за да извлекат най-доброто от възможностите, с които разполагат. "Смятам, че до сега винаги сме успявали да инвестираме по най-добрия начин. За нас е важно клиентите да виждат в наше лице сигурност, надеждност и качество, особено във време на икономическа, енергийна и здравна криза." каза инж. Севдалин Желев. Той посочи, че "Топлофикация Русе" обслужва над 18 000 домакинства в Русе и оперира с над 80  км топлопреносна мрежа.

"Топлофикация Русе" ще продължи дейностите по модернизация на мрежата - ремонт на съществуващи и изграждане на нови топлопреносни трасета, целенасоченото развитие и модернизация на производствената дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец