Свързани новини

27.04.2014 15:04

Мартин Шулц: Искам Европа на взаимно доверие и уважение

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За първи път хората ще решат каква Европа искат и кой ще бъде следващият президент на ЕК. От ваше име искам да стана първия президент на ЕК, който е избран по демократичен начин и да направя Европа по-добра, за да стане и животът на хората по-добър. Аз искам една Европа на взаимно доверие и уважение. Това заяви кандидатът на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц на откриването на предизборната кампания на Коалиция за България в зала 1 на НДК. Шулц обясни, че като президент на ЕК той ще работи за изличаване на разликите между богати и бедни, малки и големи и между отделните държави, да има еднакво заплащане за еднакъв труд, да няма затваряне на границите за пазара на труда. „През последните години, когато финансовата криза удари Европа, политиците изискваха болезнени жертви от хората: намаление на заплатите и пенсиите; закриване на болници и училища; по-високи такси. Като резултат хората страдат и разделенията се разширяват”, каза още Шулц.

Прекалено дълго алчността беше възнаграждавана, вместо усърдната работа

По думите му богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. „Почти 27 млн. европейци искат да си намерят работа, но не могат. Да имаш работа е повече от това да имаш пълен джоб. Става въпрос и за достойнство. За да създадем работни места ние трябва да възстановим европейската икономика. Има много работа да се свърши за изграждането на нов икономически растеж. Аз съм готов да поема тази работа, за да постигнем общите си цели”, категоричен бе кандидатът за президент на ЕК.  „Искам да върна справедливостта в сърцето на нашите политики, защото прекалено дълго алчността беше възнаграждавана, вместо усърдната работа. Като президент на ЕК няма да приема да има първа и втора класа граждани и отново да се затварят границите, защото хората, искащи работа не са проблем. Трябва да променим правилата, не да затваряме границите”, заяви Шулц. Според него младите хора напускат родните си държави, защото там не виждат бъдеще за себе си. Тези млади хора са загубени и за семействата си и за държавата, по думите му. Той определи това като трагедия и за обществото, което е инвестирало в тях. „Вярвам, че трябва да насърчаваме тези, които искат да учат в друга европейска държава. Но това трябва да е избор, не задължение”, каза още кандидатът за президент на ЕК. 

„Не мога да постигна всички това сам. Казвам на всеки един от вас: Ако ще гласувате за първи път или ако имате усещането, че лявото е загубило силата си през последните години, време е да се приберете в къщи. Време е да се обединим, да се организираме и да действаме. Време е да спечелим тези избори, за да можем заедно да построим Европа, която прави живота на хората по-добър”, заключи Шулц.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец