Свързани новини

07.11.2012 11:08

Марковска се оказа разследвана от прокуратурата

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новоназначеният от парламента член на Конституционния съд (КС) Венета Марковска е проверявана от прокуратурата по сигнал за извършено документно престъпление, подаден от следователя Стоян Стоянов, уволнен през януари 2007 г. с решение на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това бе потвърдено пред Mediapool от Софийската градска прокуратура (СГП).


Макар че в държавното обвинение могат да бъдат подавани всякакви жалби и сигнали, независимо от тяхната основателност, информацията за въпросната проверка бе спестена в няколкото справки, които тя сама си извади от ВСС, Върховния административен съд (ВАС), СГП и Върховната касационна прокуратура (ВКП), за да докаже "безукорната си репутация" пред парламента и Еврокомисията, след избухването на скандала около новото й назначение.


Данни за тази преписка лиспваха, тъй като Марковска бе поискала от прокуратурата да съобщи единствено дали срещу нея са водени или се водят някакви дисциплинарни или досъдебни производства. В отговор на запитване на Mediapool дали във връзка с преписката по сигнала на Стоянов от СГП са пратили материали до Инспектората към ВКП, говорителят Румяна Арнаудова заяви само, че няма информация.


По конкретния казус, предмет на разглеждане в прокуратурата, освободеният Стоянов твърди, че Марковска е представила личните обяснения на колегите му в Софийската окръжна следствена служба (СОСлС) като доклади. Заради текст в съдебно решение, с което иначе е потвърдено уволнението на Стоянов, е един от основните му аргументи, посочени в сигнала му до СГП срещу Марковска. Разследващите обаче не намират данни за престъпление и постановяват отказ за образуване на досъдебно производство. След това Стоянов обжалва пред Софийската апелативна прокуратура (САП).


В същото време лидерът на БСП порица лобито на експрезидента Гоце, че е подкрепило в парламента кандидатурата на Марковска. Известно е, че сред най-разпалените й “адвокати” в НС е Румен Петков.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог