01/02

Свързани новини

20.07.2009 12:29

Маргарита Попова става министър на правосъдието

Видян 2992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият министър на правосъдието ще бъде Маргарита Попова, а военен №1 ще е Николай Младенов. Това обяви бъдещият премиер Бойко Борисов пред „Нова телевизия". Досега лидерът на ГЕРБ съобщи имената на четирима министри от новия кабинет - Йорданка Фандъкова на образованието, Симеон Дянков на финансите, Цветан Цветанов на МВР и Вежди Рашидов на културата.


Бойко Борисов потвърди, че Евдокия Манева и Марин Райков са поканени да участват в изпълнителната власт, но няма да бъдат министри. Ако Меглена Кунева помага по някакъв начин на правителството, ще й бъде предложено да го прави. „Но ГЕРБ ще има свой еврокомисар", посочи Борисов.


Маргарита Попова е прокурор от 1990 година. Била е ръководител на Софийска окръжна прокуратура девет години - до 2004-а, когато бившият главен прокурор Никола Филчев я отстранява.


Николай Младенов през 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник- председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.


След Йорданка Фандъкова няма да има други зам.-кметове на София, които ще влязат в правителството, но министри ще станат други хора, познати от местната власт. Всички в бъдещия кабинет ще бъдат нови - не са участвали в предишни правителства, каза в интервю за БТА  Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни