Свързани новини

11.06.2021 14:50

Манолова внася в МВР сигнали за незаконно подслушване, заплаха за убийство към кмет и купуване на гласове

Видян 1992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предоставяме на вътрешния министър Бойко Рашков документите, с които разполагаме и от които става ясно, че активисти на „Изправи се.БГ“ са подслушвани незаконно в продължение на месеци. Внасяме и сигнали за купуване на гласове в София област, заплаха за убийство към кметицата на село Славовица, която е от „Изправи се.БГ“ и упражнен натиск от областен управител кой да спечели обществена поръчка. Внасяме сигнали и за корупционни схеми в дърводобива и енергетиката.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите днес преди да се срещне с вътрешния министър Бойко Рашков.

В момента има две преписки за прилагане на СРС-та върху активисти на „Изправи се.БГ“. Едната активна преписка е по чл. 95 от Наказателния кодекс за участие в опит за преврат, въоръжено въстание, бунт. Другата активна преписка е по отношение на Настимир Ананиев - председател на партия „Волт“ и активист на „Изправи се.БГ“, посочи Манолова.

По едната преписка е работил отдел „Терор“ към ГДБОП, но нямаме информация в какво процесуално качество е включен Настимир Ананиев в другата преписка. Освен за натиск върху политически опоненти на Борисов, подозираме, че тези СРС-та могат да бъдат използвани за сглобяване и съчиняване на компромати. Това е безобразно и има нужда от сериозни законови промени. В следващия парламент ще предложим анкетна комисия, която да извади цялата истина за използването на СРС, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че исканията и разрешенията за използване на СРС-та са незаконни, тъй като не са мотивирани и в тях няма доказателства за държавен преврат, бунт или въоръжено въстание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак