Свързани новини

01.02.2022 10:51

Мандатите на двама членове на КЕВР бяха прекратени

Видян 1290 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На заседание на парламентарната комисия по енергетика депутатите от комисията с 11 гласа "за" и по трима против и въздържали се приеха процедурата за прилагане на жребия за прекратяване мандатите на двама от членовете на Комисията.


 


Това са Георги Златев и Владко Владимиров. Чрез същия жребий бе определено, че Александър Йорданов, ще изкара мандата си докрай.


 


Този ред на прекратяване бе заложен с приети миналата седмица промени в Закона за енергетиката, с които управляващите намериха начин да подменят състава на регулатора.




Членове на енергийния регулатор остават Александър Йорданов, който запази поста си след жребия, и двамата комисари, отговарящи за ВиК сектора - Димитър Кочков и Пенка Трендафилова.




До избора на нови председател и член на комисията, част от нея ще продължат да са Иван Иванов и Евгения Харитонова, които са с изтекъл мандат. За техните постове има предложени двама кандидати – заместник енергийният министър Станислав Иванов за председател и Благой Голубарев за член на комисията.



В рамките на заседанието депутатът Жечо Станков от ГЕРБ каза, че има подадени жалби до Европейската комисия и се обърна към комисарите с прекратени мандати, предаде БНР:




„Имаме информация от ЕК, че има входирани жалби от неправителствени организции и сме сигурни, че Комисията ще разгледа по същество самите жалби и във всички случаи измененията на закона ще почнат да ги касаят, след като изтече вашият мандат, така че днешната процедура няма да има значение за вас“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 професионлен любител френолог. 01.02.2022 11:08

    Тоя сладур, като нищо ще го наемат за Лицето на македоно-българската вечна и неразрушима Дружба през вековете! С тази си широка усмиФка ,като нищо ще счупи ледовете и макетата всичко ще си признаят!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей