Свързани новини

09.09.2014 12:11

Малайзийският Боинг е паднал заради "външна намеса", сочи доклад

Видян 1596 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малайзийският „Боинг" MH17 е паднал в Източна Украйна заради „външна намеса", се казва в предварителен доклад на Холандия за причините за катастрофата, предават световните агенции.


Според доклада на Холандския борд за безопасност „Полет MH17 с „Боинг" 777-200 на Малайзийските линии се е разпаднал във въздуха, вероятно в резултат на поражения на структурата, причинени от голям брой високо енергийни обекти, които са проникнали в самолета отвън".


От доклада става ясно, че „няма индикации, че самолетът е катастрофирал заради техническа неизправност или заради действията на екипажа".


Записите от „черните кутии" и от контролната кула показват, че самолетът се е движил по нормална процедура до 13:20:03 часа, след което е паднал внезапно. От комуникацията на екипажа се разкрива, че няма признаци за техническа неизправност или извънредна ситуация. Нито има някакъв предупредителен тон в пилотската кабина, който да насочва към технически проблем. Рекордерът на самолета също не е регистрирал да са задействани предупредителните системи на самолета и параметрите на двигателя на самолета съдържат информация, че е действал нормално при полета.


Радио комуникациите с украинската контролна кула потвърждават, че не е имало извънредно обаждане от екипажа. Последното обаждане от украинската контролна кула е направено между 13:20:00 и 13:22:02, което е останало без отговор.


Отломките от самолета сочат, че той се е разпаднал на парчета още във въздуха.


В доклада се подчертава, че самолетът не е имал технически проблеми преди да излети, базирайки се на историята на поддръжката на летателния апарат. Също така екипажът е имал опит.


Бордът отбелязва, че ще публикува по-обширен доклад в рамките на една година от датата на катастрофата.


Председателят на организацията подчертава, че първоначалните резултати от разследването сочат към външна причина за катастрофата.


Още преди седмица от борда уточниха, че няма да посочват виновни или отговорни за инцидента.


В разследването на катастрофата участват Холандия, Малайзия, Украйна, Русия, Великобритания, САЩ и Австралия.


По-рано БиБиСи съобщи, позовавайки се на свидетели, че руснаци са действали на ракетна установка „Бук" в района, където падна самолета.


Трима цивилни свидетели подчертаха, че са видели зенитно-ракетна система в окупираната от сепаратисти територия няколко часа преди да падне самолетът.


Един свидетел е видял установката на около 16 километра от мястото на инцидента около 13:30 часа местно време.


Припомняме, полет 17 на Malaysia Airlines от Амстердам до Куала Лумпур падна над контролиран от проруските сепаратисти район в Източна Украйна на 17 юли. Тогава загинаха всички 298 души на борда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв