08.03.2017 11:37

Мая Манолова: Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предаването "Денят започва" омбудсманът Мая Манолова изрази уважението си към съвременната българска жена, заради нейната сила, борбеност и отдаденост на семейството. Тя допълни, че въпреки дискриминацията българката е героят на България днес.


Манолова подчерта, че въпреки многото ангажименти, които има, българката все пак успява да бъде стилна, усмихната, красива, да пръска позитивизъм и да е движещата сила на българското общество. Като омбудсман, Мая Манолова заяви, че се сблъсква с експлоатацията и дискриминацията на жените и въпреки всичко това българката е героят на България днес.


"Промоцията на здравето е изключително важно. Можем да си спестим много тревоги както на нас самите, така и на близките си хора като често правим профилактични прегледи", каза в предаването омбудсманът.


"Проблемът с насилието над жени и в България е ужасяващ. Това сочат изследвания както на неправителствени организации така и на официалните институции".


"Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник. Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", изтъкна Манолова.


Проблем е и по-високата безработица сред жените, в резултат на дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа. Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 г., с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила два деца и да има 10 години стаж, коментира Манолова. Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени


Омбудсманът Мая Манолова заяви, че се включва в битката срещу храните второ качество , които се предлагат у нас. Тя заяви, че настоява за съпоставка на състава на стоките продавани у нас и в чужбина. По думите й обяснението, че по-лошото качество на храните е свързано с ниската покупателна способност на българите, не е оправдание потребителите у нас да бъдат лишени от коректна информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.