Свързани новини

22.02.2012 17:41

Махат климатиците от сградите

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички климатиците от фасадите на сградите да бъдат премахнати, предлага главният архитект на София Петър Диков. И това предстои да стане с нова наредба.
Проектът за изготвяне на интегриран план за градско възстановяване и развитие на София е  финансиран по ОП Регионално развитие.
По думите на Диков от сградата на направлението Архитектура и градоустройство е започнало премахването на климатиците, като до април то ще завърши. Предстои поставянето на обща система, която е на стойност 240 000 лева. Средствата са осигурени от бюджета на направлението.
Диков посочи, че преди да се иска премахването на климатиците от гражданите, те трябва да се премахнат от всички публични сгради - държавна и общинска собственост. Той посочи още, че ще бъде даден много голям гратисен период за гражданите за привеждането на климатичните системи в унисон с изискванията на наредбата. До летните месеци предстои внасянето на документа.
Диков обоснова предложението си с пример от Щутгарт (Гер), където има изискване климатиците да не се виждат и да не шумят на съседите.
По европейският проект, чието финансиране от ОП Регионално развитие е в размер на над 960 000 лева, ще бъдат изготвени планове за три различни типа градски зони от страна на екип, чиито ръководител ще е проф. Веселина Троева. Подробните устройствени планове ще са за зоната на центъра, една жилищна зона и една индустриална, като след изготвянето им ще има обществено обсъждане.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец