Бившият министър на финансите от НДСВ Милен Велчев

Свързани новини

01.02.2023 18:02

M. Велчев купува част от санкционираната руска ВТБанк

Видян 4136 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият министър на финансите от НДСВ Милен Велчев ще закупи базираното в Швейцария звено за търговия със суровини на руската ВТБ,  съобщават Bloomberg и Investor.

Това е втората по големина банка в Руската федерация след Сбербанк и една от първите финансови институции, подложени на санкции от страна на ЕС заради  Украйна.


В покупката ще участва и братът на бившия министър Георги - зет на комунистическия първи премиер Стоян марков - Стенмарк. Така това звено на ВТБ може да заработи отново. През ноември 2022 г. се разбра, че повечето служители на фирмата са били уволнени, а от 80 души са останали само 19. Част от тях дори не получават заплата заради наказателните мерки. Компанията не може да извършва плащания, нито да наема адвокати, които да я защитават.


Не се съобщава цената на сделката. Велчев е посочил само, че компанията ще действа с ново име, а решенията за работата ѝ ще бъдат "преразгледани".
Двамата братя Велчеви са работили в инвестиционни компании. Бившият министър е бил част от Merrill Lynch, а брат му – в Morgan Stanley.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Эхали цыгани, @уй догонишь 01.02.2023 23:57

    Хота Навара, 001.Индийско- испанско- мароканските цигани са не по-малко крадливи от индийско-арменските или индийско-персийските.

  • 001 потенциален затворник 01.02.2023 19:35

    Не Милен Велчев, а България купува част от банката, защото ако този крадец не беше министър на финансите и не натрупа милиарди от министерстването си от гешефти сега щеше да бъде на предишната си работа в Англия. Всички юпита на Симо комарджията рано или късно трябва да бъдат съдени за ненаказаните си кражби, далавери и корупционни схеми по време на НДСВ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни