Свързани новини

17.09.2010 14:36

М-Тел подигра народа

Видян 3822 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рози избухват от тв екраните и първите страници на вестниците, а гласът на Владо Карамазов лигаво се обяснява в любов на клиентите за 15-годишнината на М-Тел. По магазините на оператора обаче положението е съвсем различно.
“9,30 часа сутринта във вторник. София. Ъгълът на Раковски и Граф Игнатиев. Опашката от магазина на М-Тел е излязла на улицата. И се държи като улична тълпа. "К`во става, бе, трети ден бягам от работа и не мога да си платя сметката?!" - гневи се мъж на средна възраст. Покрай него влетяват в магазина двама младежи, единият е чужденец: заливат служителката Мария Ня-ко-я-си с порой от български и английски възражения: значи, гостът на гостоприемна България си купил карта, обаче телефонът му така и не бил включен за обещаните 24 часа, после проработил, обаче номерът не се оказал този, изписан на документите... ”Ха-ха, тоя къде е тръгнал, бе... Т`ва е България", злорадстват неколцина. Енергичен мъж на пенсионна възраст отприщва митингаджийска лавина: "Каза ви го човека, бе, шибан народ, шибан народ сме, кой друг ще търпи това... Да искаш да си дадеш парите, да няма кой да ти ги вземе”.
По този начин започва репортаж на сайта Bulgaria-news от мястото на събитието. Редакцията на 19’ е засипана с протести срещу обслужването в компанията. Самите ние чакахме на дълги опашки и защо мислите – ами, за да й дадем парите си.
“...Часът е 10 и нещо. Изведнъж единият касиер примигва зад очилцата си и безстрастно обявява: системата блокира. И? Какво правим сега?! - разтърсваща тъпка прибягва през опашката. "Нищо не правим, - идва му на помощ нахакана колежка. - Ще се обадим да дойдат да оправят компютрите. Какво колко? Аааа, да, колко може да продължи? Амииии, може 5 минути, може 5 часа... В магазина на Handy на ул. Г.С. Раковски ми се изсмиват: "Ама вие не разбрахте ли вече, че 15 минути има система, 15 минути няма... Ако уцелите!". "Добре де, аз не уцелих, да платя, а вие как уцелихте да ми изключите телефона?!", питам. - Нали системата е една и съща".
Надвечер отново проверявам магазина до площад "Славейков" - вътре пак са се натъпкали примигващи на парцали хорица. Отправям се към денонощната каса до НДК. Тя пък изобщо не работи. Обратно в колата - газ и юруш до Mall of Sofia на Стамболийски. Само щом мернах лутащите се като обгазени хора ми стана ясно: не-ма да ста-не-ееее...”, пише Bulgaria-news!
Сайтът вади и мнения от Фейсбук, където има бунтове и въстания срещу оператора. Ето какво пише под името Антон Кутев, депутат: “Някой знае ли какво става с М-Тел? Още вчера ми изключи телефона, а се оказа, че нито един офис днес не им работи. Никога не съм бил щастлив с тях, но това минава всякакви граници!!!! Да ме оставят цял ден без телефон! Прилича на терористичен атентат!” Обобщението идва от Нели Михайлова: “По принцип не псувам, ама от М-Тел направо се оляха!!!”



Половин година в чужбина = 175 лв. сметка


М-Тел скоро може да стане синоним на наглост. Читател на Супер 19' се обади в редакцията с потресаваща история. Човекът е студент в чужбина и абонат на М-Тел от шест години. При заминаването си блокира карата, но не закрива номера. Така трябва да плаща около 12 лева месечна такса. След прибирането му в България обаче се оказва, че за да си пусне телефона, вместо 72 лева трябва да плати 175 лв. „Казаха ми, че това е старо задължение още преди да замина. Това са пълни глупости. Всичко съм си платил и имам касови бележки, които показах. В офисът на М-Тел ми се извиниха и ми казаха, че ще проверят случая, но не ми пуснаха телефона и се наложи да си взема предплатена карта“, обясни читателят ни.


 


Медиите си трайкат, Баткови държат рекламата


Медиите останаха глухи за стенанията на абонатите на МТел. Причината само в някои интернет сайтове и други свободни информационни канали да излиза истината за оператора е, че останалите са платени от него. Пресрекламата на гиганта например се държи познайте от кого? Ами от фамилията Баткови, разбира се. Никак не е случайно, че във фамилния отбор Левски също се инвестират яко парите от сметките ни. Какъв друг конфликт на интереси, свързан с шефа на М-Тел има във връзка с мегабюджета за промоция на компанията – четете в следващ брой!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей