Свързани новини

31.08.2018 10:38

М. Миков, Р. Порожанов и Д. Кирилов са били акционери в Трейс груп холд АД

Видян 4049 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на БСП и бивш МВР шеф Михаил Миков, настоящият министър на земеделието Румен Порожанов и народният представител от ГЕРБ и шеф на правната комисия в парламента Данаил Кирилов са били акционери в "Трейс груп холд АД. Това сочи справка в базата данни в електронното издание bivol.bg.


От списъка личи, че има записани "Ценни книги, поименни акции на Михаил Райков Миков народен представител, Министерство на вътрешните работи".


Редом с Миков, който по-късно, през юли 2014 г. става председател на БСП, в списъка е и Данаил Кирилов – описан като областен управител и депутат.


Сред известните акционери е още Румен Порожанов, описан като депутат и шеф на кабинета на финансовия министър, настоящ министър на земеделието, храните и горите.


В списъка са още имената на Трайчо Трайков, вписан като министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов, както и Антон Кутев – като депутат от БСП.


Акционерът Миков не носи финансова отговорност поради вида на дружеството. Той и останалите акционери получават само дивиденти.


Акциите на Трейс груп холд АД са предлагани на борсата и всеки с финанси е можел да ги купи. Депутатът и вътрешен министър Миков със сигурност е бил наясно с факта, че дружеството е печелившо. Това е още по-вярно,защото Миков е имал информация в какви търгове участва Трейс холд груп АД и какви шансове има да спечели поредната обществена поръчка,


Финансови експерти са категорични, че акциите на Миков не са престъпление, но придобиването им е укоримо с оглед обществено-политическото положение, което заема той.


„Не е нормално да водиш анти ГЕРБ-политика, а в същото време да даваш парите си на фирма, любима на същата партия. Излиза, че политиката е някакво публично състояние, което няма връзка с индивидуалните разбирания и действията на Миков.


Припомняме, че Трейс груп холд АД нашумя през последните дни след катастрофата в Своге, отнела живота на 17 души. Ремонт на отсечката е извършен от същата фирма срещу 22 млн.лв. До момента всички експерти са категорични, че до трагедията се е стигнало след 5 доклада, че пътят е опасен и никаква реакция за промяна на ситуацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimenбраво 30.06.2019 14:08

    Миков,Порожанов и Дани КИРИЛОВ запомнете тези хубавци и на следващи избори тази смрад да бъде изчистена !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци