Свързани новини

28.12.2009 11:57

М. Керемедчиев: 100 000 писма по-малко по Коледа

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С близо 100 хиляди са намалели писмата, изпратени по пощата преди Коледа, съобщи главният изпълнителен директор на „Български пощи” Милен Керемедчиев, цитиран от БГНЕС.


Той обясни спада с намаляването на изпращаните от институции и фирми поздравителни картички за коледно-новогодишните празници. Средномесечно по един милиард лева преминават през „Български пощи”. „Около 10 милиарда лева е годишният оборот. През нас минават плащания за ток, мобилна телефония, нормална телефония, получават се пенсии и осигуровки”, обясни Керемедчиев. Той съобщи, че в момента се прави преглед на договорите с някои компании, защото комисионната, получавана от „Български пощи” за извършваните услуги, е неизгодна. Главният изпълнителен директор очаква издръжката на пощите от подобни услуги да продължи като тенденция, защото типичната пощенска услуга – пощенските писма и колети постепенно залязва.
В сряда, 30 декември, 28 териториални поделения на „Български пощи” ще получат 50 бронирани джипа, които ще заменят автомобили, които са на по около 40 години и с над милион километра пробег от марките ИЖ, ЗАЗ и Вартбург. Старите автомобили ще бъдат предадени за скрап. „Сделката за джиповете, която е на стойност един милион и 200 хиляди лева, е сключена от предишното ръководство и е една от малкото, с които няма проблем”, уточни Керемедчиев. Ревизията на компанията е показала спад на приходите с близо 30 процента за 2009 г. и увеличение на разходите с 10 процента. „През следващата година ще съкратим разходите с над седем милиона лева и се надявам приходите да се увеличат с над 2 милиона”, заяви той. „Български пощи” съкращава 1000 работни места, като ще бъдат освободени хора в пенсионна възраст и ще бъдат закрити незаети бройки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог