Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл“ са обещали на представители на българската държава, а именно, че ще си платят данъците до края на месеца, веднага след като започне работа НС след втори тур на местните избори, ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на “Лукойл”. Това заяви в прессъобщение Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на ДПС.

Свързани новини

25.10.2023 09:33

Лукойл не иска да си плаща: Пеевски

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“С изненада се информирах от разпространеното от Лукойл Нефтохим Бургас становище, че не дължат никакви данъци”, заяви в позиция шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски. В нея той посочи, че премиерът Николай Денков е дал съвсем различна информация към него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в понеделник – а именно, че компанията се е свързала с шефа на кабинета и изразил готовност до края на седмицата да внесе 500 млн. лв. данъци.


"От последвалите им обяснения обаче се разбира, че нищо от това няма да се случи", пише Пеевски.


"Искам ясно да заявя, че позицията на ДПС е следната: Ако не бъде изпълнено, това, което Лукойл са обещали, а именно, че ще си платят данъците до края на месеца и, след като в петък бъде приет Законът за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, да започнат да плащат и 73 ст на литър от своята свръхпечалба, за да се намали цената на горивата, веднага след като започне работа НС след втори тур, ще внесем предложение за отнемане на дерогацията”, закани се той.


От Лукойл разпространиха позиция, в която се посочва, че компанията плаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълнява задълженията си към бюджета. От дружеството, уточниха, че твърдения за обратното не отговарят на истината и накърняват доброто име на компанията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби