Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко се договориха за доставките на съвременни модели военно оборудване за Минск

Свързани новини

12.03.2022 07:03

Лукашенко и Путин съгласуваха стъпки за взаимна подкрепа в условията на санкции

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко и на Русия Владимир Путин, са постигнали концептуално съгласие за взаимна подкрепа в условията на санкции, съобщи прессекретарят на президента на Беларус Наталия Ейсмонт пред агенция БелТА след петъчните им разговори в Москва.




ържавните глави постигнаха концептуално съгласие за съвместни стъпки за взаимна подкрепа в условията на санкционен натиск, включително по отношение на цените на енергийните източници", каза тя.




Президентите на Русия и Беларус се договориха за доставките на съвременни модели военно оборудване за Минск, съобщи прессекретарят на беларуския лидер.


 


"По време на разговорите [страните] се съсредоточиха върху развитието на военнопромишления комплекс и защитата на Съюзната държава. По-специално, договорихме се за доставката на най-модерните модели военно оборудване от Русия за Беларус в близко бъдеще", цитира думите на Еймънт информационната агенция BelTA.

Москва и Минск смятат, че украинският конфликт може да бъде разрешен във всеки един момент, ако Киев има желание за това, заяви прессекретарят на беларуския лидер.


 


"Държавните глави определиха като приоритет и обстойно обсъдиха ситуацията в света, в региона и в Украйна. Една от основните теми в този контекст беше напредъкът на преговорите, които се провеждат в Беларус, както и мненията на руската и украинската страна", цитира агенция БелТА думите на Еймънт. Тя отбеляза, че на тази среща е бил поканен и помощникът на Кремъл Владимир Медински. "След разговорите беше изразено единодушно мнение - ако украинската страна пожелае, конфликтът може да бъде разрешен във всеки един момент", отбеляза прессекретарят.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към