Империалът редовно присъства в топ 10 на световните класации на университетите, в които обикновено доминират големите американски колежи от Бръшляновата лига като Харвард, и набира повече от половината си студенти от чужбина. Но никога не е оглавявал национална класация - досега. За да отбележи постижението си, днес Империал е обявен и за първия университет на годината на Daily Mail.

Свързани новини

12.09.2023 09:55

Лондонският имперски колеж изпревари Оксфорд и Кеймбридж и зае първото място в нова класация на университетите

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имперският колеж в Лондон изпревари Оксфорд и Кеймбридж и зае първото място в новата класация на университетите на DailyMail.

В задълбочената класация на университетите в Обединеното кралство, публикувана днес в MailOnline, Оксфорд заема второ място, а Кеймбридж - трето.

Победата на Имперския е рядък триумф над старата гвардия, тъй като за 30 години, откакто британските университети се оценяват от експерти, двете институции са били сваляни от първото място само два пъти.


Специализиран в областта на науката, технологиите, инженерството, математиката, медицината и бизнеса, Имперският колеж е дом на повече от 21 000 студенти и докторанти, които се намират предимно в Южен Кенсингтън, Лондон, и в няколко по-малки обекта в столицата.


Имперският колеж редовно присъства в топ 10 на световните класации на университетите, в които обикновено доминират големите американски колежи от Бръшляновата лига като Харвард, и набира повече от половината си студенти от чужбина. Но никога не е оглавявал национална класация - досега. За да отбележи постижението си, днес Империал е обявен и за първия университет на годината на Daily Mail.


Имперският колеж има най-добрите резултати от всички университети по отношение на работните места за завършилите студенти, като 96,5% от завършилите студенти заемат "висококвалифицирани" позиции. Студентите на Имперския също така са постигнали най-високата средна заплата от 35 000 паунда след завършване, а изследователската дейност на университета е класирана най-добре като цяло, като две трети от служителите извършват "водеща в света" работа. Империалът получи по-висока оценка от Оксфорд и Кеймбридж за справедлива политика на прием, като повече от една четвърт от новите студенти са от семейства, в които нито един от родителите не е учил в университет.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог