Свързани новини

22.01.2021 15:18

Лондон дава по 500 паунда за заразените с К19, които спазват карантината

Видян 2164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Обединеното кралство обмисля еднократно плащане в размер на 500 британски лири, за да накара онези, които имат положителни тестове за коронавирус, да се изолират вкъщи и да не излизат на улицата. Планът е възникнал, след като анкета на британския кабинет е показала, че едва 17% от хората със симптоми отиват да се тестват поради страх, че положителен резултат ще застраши работните им места и финансовото им състояние, съобщава Guardian, цитирайки изтекъл в медийното пространство политически документ.


Въпреки че Обединеното кралство е изправено пред COVID ситуация, която е поне толкова лоша, колкото през миналия март, данните за мобилност показват, че британците продължават да се движат въпреки ограниченията, предаде Нова тв.


Плащането на хората за самоизолация може да струва на правителството до 453 милиона британски лири на седмица, което е 12 пъти повече от цената на сегашните помощни схеми за плащане, се казва още в документа, цитиран от "Гардиън". Правителството също така иска да овласти полицията да проследява нарушителите на карантината, като предоставя статистически данни от здравеопазването.

През миналия септември правителството въведе 500 паунда за издръжка на тези, които ще загубят доходи, след като им бъде наредено да се карантинират. Схемата е достъпна само за работещите, при обезщетения, при ниски доходи или при хора, изправени пред перспективата за финансови затруднения поради самоизолация. Опозиционната Лейбъристка партия обаче твърди, че три четвърти от заявленията за подобни плащания са били отхвърлени между месеците октомври и декември.

Новото предложение, което се разглежда от британските министри, ще включва всеки в страната, който има положителен тест за COVID-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион