Свързани новини

27.05.2013 15:31

Любопитно: Индиец държи ръката си вдигната цели 38 години

Видян 3097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Садху Амар Бхарати е считан за светец в Индия. Той твърди, че е държал дясната си ръка вдигната от 1973 до 2011г. След 38 години ръката му се е превърнала в безполезно парче кожа и кости, но е станала символ за поклонниците на бог Шива.


До 1970г.  Амар Бхарати е бил обикновен човек от средната класа, водещ нормален живот. Имал е работа, дом, съпруга и три деца. Един ден се събудил и нищо от това нямало значение вече, затова той решил да остави всичко зад гърба си и да служи на индуисткия бог Шива. Започнал да скита по пътищата на Индия, облечен в семплите си садху дрехи и носейки единствено своят метален тризъбец.


След три години, през 1973г., Амар осъзнал, че все още е твърде свързан с преходните удоволствия и луксове на смъртния живот. Решил да се откъсне от тях като вдигнал дясната си ръка и останел така за дълго време. 38 години по-късно неговата ръка била все още вдигната и той не можел да я използва, дори и да имал желанието.


Това вдъхновило други садхуси да вдигнат ръцете си за мир и хармония. Така някои са удържали 7, 13 и дори 25 години. Подобно решение не означава само отказване от функционалността на определена част от тялото, това предизвиква и много болка, която човек трябва да преодолее. Бхарати казва, че е е търпял мъчителна болка прекалено дълго време, но вече не усеща нищо, защото ръката му е напълно атрофирала и заседнала в полувертикална позиция.


Индийските садхуси изпълняват всякакви странни задачи в името на религията като спане в изправена позиция, не къпане и постене в продължение на много време. Може би изборът на Амар, обаче, е най-странният досега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева