Денди

Свързани новини

16.10.2023 15:03

Любомир Милчев-Денди не е бил убит: Прокуратурата

Видян 866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд потвърди постановлението на Софийската градска прокуратура, с което беше прекратено разследването за убийство на популярния светски хроникьор Любомир Милчев-Денди. Причината е, че според разследващите и данните от експертизите той не е бил убит.


От прокуратурата съобщават, че е проведено обективно и пълно разследване на смъртта на Милчев, който бе приет през март м.г. в изключително тежко състояние в столичната болница Света Анна, а по-късно почина. Прокуратурата е прекратила разследването по делото, тъй като не е извършено престъпление срещу живота и здравето на Милчев, а телесното увреждане, довело до фаталния изход не е резултат от поведението на друго лице, съобщават от държавното обвинение.


Досъдебното производство беше образувано на 18 февруари 2022 г. и първоначално се водеше за опит за убийство още докато Денди бе с тежки наранявания в болница. След смъртта му на 27 март 2022 г. е назначено допълнително съдебно-медицинско изследване.


Установено е, че смъртта на Милчев е в резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.


Вещите лица и по двете експертизи са категорични, че травмите и телесните увеждания се дължат на падане назад от собствен ръст и удар на тилната част на главата. Липсват други наранявания, които да са породени от различен механизъм, не се установяват следи от борба или наранявания от типа защитни, посочват от прокуратурата.


Анализирани са били и са проверявани всички доказателства и версии. Доказателства за умишлено убийство, за причиняване на смъртта му по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не са били събрани, заради което наказателното производство е прекратено, допълват от прокуратурата.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв