Свързани новини

05.11.2013 12:44

Лишават депутатите от 2/3 от дневното възнаграждение, ако отсъстват неоснователно

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите приеха промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, предаде Фокус. Промените предвиждат в случаите, когато поради липса на кворум заседанието на Народното събрание бъде прекратено, на народните представители, отсъствали по неуважителни причини от заседанието да се удържат две трети от дневното възнаграждение. Досега санкция имаше само за отсъстващи по неуважителни причини депутати, които не са участвали в регистрацията в началото на пленарното заседание. Парламентът реши Народното събрание да не поема повече от една трета от допълнителните разходи на даден народен представител при неоправдано отсъствие от 3 поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец. 

Депутатите не приеха предложение на групата на „Атака” санкцията за отнемане на две трети от заплатата на депутат да се промени с неизплащане на месечно възнаграждение, ако той отсъства неоправдано 3 поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец.

Бяха приети и още промени в правилника, според които Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения ще осъществява парламентарно и гражданско наблюдение върху дейността на държавните регулаторни органи. Комисията ще организира публични обсъждания по важни проблеми, свързани с осъществяване на функциите на тези органи.

Друга промяна е, че докладите и становищата по законопроекти на първо гласуване на комисиите, различни от водещата, ще бъдат представяни и в резюме. Въвеждат се срокове за разглеждане на годишните доклади на институциите на отчет пред Народното събрание. Парламентът ще може да изисква доклад по отделни въпроси от държавни органи по предложение на постоянните комисии или на една пета от народните представители, като по този начин се цели постигане на постоянен диалог между институциите.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева