Свързани новини

24.11.2020 13:23

Липсват контрол и съзнание, наруши се доверието в лекарите: Проф. Кантарджиев

Видян 872 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно“. Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.


По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.


„21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните“.


Няма вкарване на хаос в обществото, категоричен е проф. Кантарджиев.


В предаването „12+3“ той подчерта:


„Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят... Ако си се заразил с нисковирусно число можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви... Трябва да сме трезви и да не се плашим излишно“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.11.2020 14:23

    Наруши се доверието защото лекарите станаха търговци и гледат на пациента като касичка. Защо се внасят здравни осигуровки като те щавят като овца на всяка крачка и за много хора е невъзможно да заплатят исканите допълнителни заплащания, да умират ли?! Колко лекари станаха мултимилионери от тази търговска дейност?! Има разбира се и много свестни лекари, които също са потърпевши от тази престъпна извратеност на управляващите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог