Свързани новини

23.01.2014 13:47

Липсата на сняг спести над 5 млн. лв., похвали се Фандъкова

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлото време и липсата на сняг се оказа плюс за София. През миналата година Столичната община е успяла да спести над 5 млн. лв. от зимно почистване, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.


"През 2013 г. бяхме заложили ресурс на база на големия снеговалеж предишната година. Годината не беше толкова снежна, така че успяхме да спестим със сигурност над 5 милиона лева, които бяха пренасочени към лятното почистване. Това са пари от такса смет на софиянци, така че те отиват за почистване. Предпочитам да икономисваме от зимното и да имаме повече лятно почистване, миене и градът да бъде по-чист”, заяви Фандъкова.


"Това е нашият подход и през тази година. Очакваме снеговалежи оттук нататък. Ако имаме спестени средства, те отново ще бъдат насочени към лятно почистване”, каза кметът.


Преди ден започнаха проверките за готовността на фирмите-оператори за зимно почистване на територията на Столичната община през 2013-2014 година. Общо са 10 фирмите заедно с тези, които почистват общинските пътища.


Фирмите по чистотата са длъжни да имат специализираната техника за зимно почистване в складовите бази, налични реагенти, договори с доставчици и функциониращата GPS система за контрол в реално време. Те трябва да имат готовност при усложнена зимна обстановка да наемат допълнително снегопочистваща техника уточни Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв