Свързани новини

27.10.2020 12:00

Липсата на машини за изборите е основание за тяхното атакуване и касиране: Манолова

Видян 2148 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Липсата на машини за предстоящите парламентарни избори ще бъде основание за тяхното атакуване и касиране. Това е шиканиране и саботиране на снабдяването с машини от страна ГЕРБ, тъй като имат най-много членове в ЦИК, включително и председател. Обединихме се около това, че трябва да има натиск върху ЦИК и вицепремиера Томислав Дончев да си свършат работата, защото опитът им да бъде саботирано машинното гласуване е очевиден.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР днес, след работната среща, организирана от „Отровното трио“ за честността на изборите.

Тя подчерта, че на заседание на ЦИК на 15 октомври един от експертите от администрацията на комисията е предложил и внесъл доклад за необходимите стъпки за започването на процедура за снабдяване с машини. Той обаче е бил наруган, а темата за процедурата за обществената поръчка за машини за гласуване е била отложена за следващо заседание на ЦИК, допълни Манолова.

Тя припомни, че повече от една година ЦИК не е предприела действия за обявяване на обществената поръчка за осигуряване на машини за гласуване.

Заедно ще предложим и регистрираме и ще създадем мрежа от наблюдатели, която да покрие 12 хил. секции в страната. Ще има и застъпници и граждани, които да се застъпят за една или друга гражданска листа. Всички ще могат да качват протокола от секцията в онлайн платформа, така че в реално време гражданите да се информират за реалните резултати от вота. Това ще е основата на паралелно броене, което да е ясно в реално време, допълни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв