Свързани новини

22.01.2013 10:15

Линчът в НДК взриви прокуратурата

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жълт картон е получил градският прокурор на София Николай Кокинов, заради биячите на Октай Енимехмедов, който нападна с газов пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган в събота в НДК. Главният прокурор Сотир Цацаров привикал на червеното килимче Кокинов, заради изцепката му, че делегатите на ДПС са обезвреждали нападателя и според него не трябва да им бъдат повдигани обвинения, съобщи Дартснюз.


"Афектът действително беше голям, изненадата беше пълна за всички присъстващи в залата", каза още Кокинов. "За обезвреждане на такъв нападател се налага причиняването на такива щети и вреди", обясни той пред бТВ.


Минути след изявлението на Кокинов зам.главният прокурор Борислав Сарафов пък обяви на брифинг, че биячите е възможно да бъдат обвинени, но решението ще се вземе след необходимите експертизи.


Предмет на разпит и установяване ще бъдат както поведението на охраната, така и последващото поведение на лица, които афектирани по обясним начин от неговите действия, упражниха видимо насилие върху него пред телевизионните екрани, въпреки че на този етап той вече беше задържан от служители на НСО, потвърди и Цацаров пред БНТ.


„Нито това насилие, нито неговото оправдаване от прокуратурата, е правомерно”. Това пък се казва в становище на Българския хелзинкски комитет (БХК) по повод изказването на градския прокурор на София Николай Кокинов.


"Причиняването на физически вреди на човек е оправдано, само когато този човек все още представлява опасност за някого. От разпространените в медиите кадри не изглежда това да е било така във въпросния случай. Във всички случаи, не изглежда въпросното причиняване на вреди да е с цел неутрализиране на някакъв риск”, пише в становището на правозащитниците.


Този случай с нищо не е изключителен, освен с високата си публичност. Реагираме на него обаче не заради нея, а заради неправилното изявление на прокурор Кокинов, твърдят от БХК.


Само преди дни Сотир Цацаров поиска ВСС да освободи досегашният зам.главен прокурор при ВКП Валери Първанов. Първанов си навлече гнева на родители на убити при катастрофи деца и цялото общество с думите си, че затворите са препълнени и няма място за шофьори-убийци, затова получават условни присъди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион