Все още не е ясно дали и кога ще се проведе очакваната лидерска среща.

Свързани новини

05.07.2023 13:22

Лидерската среща между ППДБ и ГЕРБ-СДС се провали

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се провали и отново беше отложена, но без яснота кога точно трябва да се проведe. Въпреки потвърждението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов преди началото на пленарното заседание, че ще се отзове на поканата за среща, той си тръгна, без да разговаря с представителите на ПП-ДБ, съобщи БНР.

Лидерската срещата трябваше да се проведе вчера и да сложи начало на регулярни срещи всеки вторник между ръководствата на двете формации, подкрепящи правителството. Вчера обаче тя беше отложена, а съпредседателят на ПП Кирил Петков обясни това с необходимостта от „стиковане на графици“. Днес версията за отлагане е „логистични съображения“ на ГЕРБ, уточниха от ПП-ДБ. Дори идването на премиера Николай Денков не помогна лидерите на двете формации да се съберат. Денков остана 20-ина минути в кабинета на председателя на парламента и си тръгна, без да направи какъвто и да е коментар.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче смята, че каквото е имало да се свършва, е направено:

"Тези лидерски срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. През вчерашният ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат и с г-н Петков бяхме в непрекъсната комуникация. Така че днес ще се видим. И това не са някакви срещи, които да се превръщат в медийно събитие. Те са работни – ако има нещо да се уточнява. Вчера свършихме всичко, което имаше за днешния ден".

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов го призова да преосмисли позицията си:

"Въпросът не е постоянно да сме в контакт, а да има структуриран процес на вземане на решения. От гледна точка на това да има ясни ангажименти – какво сме се разбрали, как се случват нещата и как се изпълняват тези ангажименти. Срещата доколкото разбирам отново е отложена и моят призив е оценим необходимостта от структуриран диалог, на който да е ясно какви ангажименти са поети и как се изпълняват. Това важи и за двете страни".

Все още не е ясно дали и кога ще се проведе очакваната лидерска среща.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за