Лидерът на ОАЕ приветства "скъпия приятел" Путин

Свързани новини

06.12.2023 15:52

Лидерът на ОАЕ приветства "скъпия приятел" Путин

Видян 524 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Самолетът на Владимир Путин кацна в Абу Даби за първото пътуване на руския лидер до Обединените арабски емирства от 2019 г. насам.

В началото на срещата им президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян нарече Путин "скъп приятел" и заяви, че е "щастлив" да види отново руския си колега. Двамата лидери се срещнаха за последен път през юни на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ), където държавният глава на ОАЕ беше почетен гост.

Путин изтъкна, че отношенията между Москва и Абу Даби неотдавна са достигнали "безпрецедентно високо ниво", като определи ОАЕ като най-големия търговски партньор на Русия в арабския свят.

Емиратски военни самолети издигнаха руския трикольор в небето над столицата на страната, за да възвестят пристигането на Путин.

Ездачи на камили и офицери на коне посрещнаха кортежа на Путин по пътя му от летището към президентския дворец.

По-рано от Кремъл съобщиха, че лидерите на двете страни ще обсъдят "перспективите за по-нататъшно развитие на многостранното руско-арабско сътрудничество, както и актуални международни въпроси с акцент върху ситуацията в Близкия изток".


Според съветника на руския президент Юрий Ушаков преговорите в Абу Даби ще се проведат както в разширен формат, така и на четири очи. В състава на високопоставената руска делегация влизат също министърът на външните работи Сергей Лавров, първият заместник министър-председател Андрей Белоусов, заместник министър-председателят Александър Новак, министърът на търговията Денис Мантуров, управителят на централната банка Елвира Набиулина и ръководителите на атомната и космическата агенция на страната.

След като Путин приключи програмата си в Абу Даби, е планирано да замине за Рияд за разговори с краля и престолонаследника на Саудитска Арабия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби