- Проверени ли са британците, които купиха "Школо", по Закона за защита на личните данни? Кога? Как? Няма данни", пита журналистката Елена Кодинова.

Свързани новини

17.01.2024 09:24

Личните данни на всички бг малолетни купени от UK търговци на данни

Видян 2728 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Британската фирма "Джунипър Едюкейшън" купува 100% от акциите на Школо ООД, частна фирма, която администрира платформа, на която се намират по-голямата част от е-дневниците на всички български училища. А тези, които са на друга платформа, са интегрирани в Школо. Не само това - там са личните данни на всички МАЛОЛЕТНИ български ученици, както и на техните родители. Знам го, защото се подвизавах известно време като учител и съм ползвала платформата.


- "Джунипър Едюкейшън" е частна фирма, зад която стои частният инвестиционен фонд Horizon Capital, който финансира основно технологични фирми, които се занимават с управление и анализ на данни. Звънна ли ви вече звънчето? "Кеймбридж Аналитика"? Нещо?


- Частната българска фирма "Школо" ООД управлява БЕЗПЛАТНАТА платформа за администриране на българското средно образование - срещу какво? Как една частна фирма печели от това? Кой избра тази фирма да прави това? Къде са книжата от конкурса?


- Българското МОН нямало капацитет да администрира електронните дневници на училищата, затова били дадени на частна фирма. Нима? А защо тогава имаме Министерство на електронното управление? То с какво се занимава? И защо тогава имаме "Информационно обслужване", избори с машини? Защото държавата няма капацитет?


- Проверени ли са британците, които купиха "Школо", по Закона за защита на личните данни? Кога? Как? Няма данни", пита журналистката Елена Кодинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 18.01.2024 10:47

    Всяко чудо за три дни в територията булгаристан ( с малка буква). Ще поджавкат и ще затихне с времето. И как да е друго при народ - мърша и фалшива опозиция.

  • 006 Anonimen 18.01.2024 06:23

    Тези, които за 5 сребърника са предали родината си да понесат съответното съдебно наказание и да им конфискуват спечелените 5 сребърника . Може ли българска частна фирма да изкупи всички лични данни на учениците и родителите на Обединеното Кралство ? Ако това стане кралят ще се произнесе за смъртни присъди на продавачите на данни ,като преди това ще ги обяви за руски шпиони.

  • 005 Anonimen 17.01.2024 18:54

    Не подценявайте бай Тончо, той един от най-перфидните мъпети на световните елити.

  • 004 Anonimen 17.01.2024 18:46

    Капацитетът на бай Тончо е доста голям, той е един от собствениците на SAS (Special Air Service). Тече световна депопулация с всички средства, вкл. airborne. За все още неизвестното заболяване Х вече е изготвена и ваксина, май първи са АстраЗенека. Бай Тончо също е известен педерунгел и педофил - има забежки с Род Стюарт и на острова на Епстийн. Окумуш човек от всякъде е бай Тончо, направо печенег.

  • 003 Anonimen 17.01.2024 14:47

    това е работа на денков, само много наивни си мислят, че някой се интересува от оценките, лични данни плюс днк - нали помните как децата плюха, плановете на глобализаторите - всички под всякакъв контрол, включително неправомерни медицински далавери от пфайзер бурла и договорките с денков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей