Свързани новини

18.05.2011 17:50

Левицата уби Берлускони на местните избори

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Ако загубя Милано, оттеглям се от властта”, изцепи се преди две седмици Силвио Берлускони. Тогава социолизите даваха победа на първи тур или убедително повеждане за кметицата Летиция Морети. 

Да, ама не. 48 процента на изборите взе кандидатът на Левицата Джулиано Пизапиа. Морати се добра до 41,5%. Червените спечелиха повече съветници и в местния парламент.

Берлускони не подава оставка, но дори и не дава изявления. Загубата за него е двойна, тъй като името му бе вписано на първо място и в листата за съветници на Свободен народ, както е последното име на неговата партия. Самата Морати сподели, че разчита на умерените гласоподаватели. И изброи своите успехи – новооткрити детски градини, по-добре поддържана зеленина, повече чистота. Тя търси мост към т.нар. Трети полюс, който обединява центристки партии, една от които неотдавна излезе от коалиция с Берлускони. Оттам обаче са пас и най-вероятно няма да покрепят Морати, което е добра новина за червените.

Левицата победи на първи тур в други два от 4 големи града, където се проведоха избори – индустриалния център Торино и Болоня. Убедително води и в Неапол, където е в коалиция с партията Италия на ценностите на героя в борбата срещу мафията Антонио Ди Пиетро. В по-малките общини червените също бележат доста повече успехи от десните си конкуренти. И вече твърдо се обявяват за предсрочни парламентарни избори. 

Всички прилики с български събития са случайни...




Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион