Свързани новини

06.03.2018 15:03

Лекарят стрелял на улицата, заличавал следи

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваният в Пловдив д-р Иван Димитров е направил опит да заличи следите от местопрестъплението. След като по негови думи е изпразнил цял пълнител в крадеца Жоро Плъха, вместо да се обади на тел. 112, той е позвънил на свой приятел и го е помолил да дойде в дома му. Двамата заедно са заличавали следите от местопрестъплението. Докторът е изтрил  барутните частици по ръката си, но са останали следи по дрехите му. Това оповести окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг с медиите. Той обясни, че на 2 март през нощта Жоро Плъха е направил опит да краде вещи от гаража на доктора, който се намирал в блока.


"Жоро Джевизов е бил сам и не е влизал в жилището на доктор Димитров, което се намира на 2-ия етаж на къщата му. По това време съпругата му Жулиета и двете деца не са били вътре, както досега се говореше в публичното пространство", посочи Румен Попов.


След като чул шума от двора, лекарят излязъл навън, с незаконно притежавания си пистолет Валтер. Плъха започнал да го замеря с различни предмети. Все още не е ясно с какво е ранил лекаря по глезена - с метална тръба, табела или нож, защото Димитров е сменил цели три пъти показанията си по време на 72-часовия престой в ареста. Доктор Димитров е стрелял по крадеца, по неокончателни данни става въпрос за 2 до 5 изстрела, единият от които е попаднал в гърдите на Джевизов. Убийството е станало пред гаража на лекаря, който се намира през улицата срещу къщата. Той е бил застрелян от упор. Апашът е пробягал около 110 метра и е издъхнал върху капака на кола в близост до областната управа на Пловдив.


Наблюдаващият прокурор Георги Пенев заяви, че лекарят и неговият приятел, с когото са прикривали следите от местопрестъплението, около 2 часа са се опитвали да намерят крадеца. Доктор Димитров пък е молил 2-ма души, собственици на камери, да изтрият записите от тях. Експертизата ще покаже дали това е направено от тях, но от видеото се виждал лекарят с пистолет в ръка. А въпросното оръжие е било укрито от втори помагач на доктора и все още не е открито. Кой е този втори човек от прокуратурата не пожелаха да уточнят с аргумента, че е следствена тайна.В дома на Димитров е намерено сериозно количество незаконни боеприпаси.


Доктор Иван Димитров бе освободен вчера от ареста с подписка. Срещу него са повдигнати 2 обвинения – за умишлено убийство при превишаване на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на оръжие. По едното обвинение той може да получи между 2 и 5 години затвор, а за притежаването на незаконни боеприпаси – между 2 и 8 години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни