Случаят продължава да се разследва.

Свързани новини

08.09.2023 17:00

Лекар "евтаназира" жена с възглавница в Белгия

Видян 733 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неизлечимо болна белгийка е била "евтаназирана" чрез задушаване с възглавница от лекар, след като смъртоносните лекарства, които тя поискала да ѝ бъдат приложени, за да сложи доброволно край на живота си, се оказали недостатъчни, съобщават белгийските медии.

Местните медии Sud Info и RTL съобщиха, че 36-годишната жена от община Оупейе в Лиеж е избрала да се подложи на евтаназия през март 2022 г., само няколко месеца след като е била диагностицирана с неизлечимо раково заболяване и след като състоянието ѝ се е влошило сериозно.

Процесът - който е законен в Белгия - е включвал посещение на лекар и две медицински сестри в дома, който жената е споделяла със съпруга си и малката си дъщеря, за да наблюдават процедурата. Членовете на семейството на жената напускат дома, тъй като не желаят да станат свидетели на смъртта на любимия си човек.

Според Sud Info обаче процесът не е протекъл по план. Когато коктейлът от лекарства не постигнал желания ефект, лекарят уж използвал възглавница, за да удуши жената и да сложи край на живота ѝ. При аутопсията са установени следи от задушаване, съобщава 7sur7.


"Това, което се случи, не е евтаназия", казва белгийският политик и лекар Жак Броти пред RTL Info. "Подобно определение на тази ужасна ситуация обезценява жеста на евтаназията, който придружава човека до края без болка."

От 2023 г. евтаназията е законна в държавите от ЕС Белгия, Люксембург, Нидерландия и Испания, а в Португалия се очаква да бъде регламентирана.

Партньорът и детето на починалата жена са подали граждански иск срещу медицинските специалисти, за които се твърди, че са участвали в провалената процедура, съобщи Sud Info. Рено Молдер-Пиер, адвокат, представляващ семейството, заяви, че опечалените не искат "тежки санкции", но добави, че "ако има правила, то е, за да не се превръщат болничните стаи в местопрестъпления, където може да се направи всичко".

Серж Дуен, от името на лекаря в центъра на инцидента, заяви чрез Sud Info, че "медицинските сестри са били разстроени и са се обадили на лекаря, моя клиент", като добави, че "той само е инжектирал продукти, за да облекчи страданията на пациента".

Случаят продължава да се разследва.


 







 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.09.2023 23:29

    абе я престанете да плюете по лекарите, че нещо много изпростяхте като онова агресивно помаче, чакам да почнете да плюете по наркобароните

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци