По думите ѝ в последните месеци ръководството на БСП се е отклонило от този път.

Свързани новини

12.12.2023 09:23

Лечева напуска НС на БСП

Видян 948 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, бивш депутат и ексминистър Весела Лечева напуска ръководството на БСП. След 22 г. в партията тя обяви, че оставя НС на Столетницата.


"Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет във Велико Търново, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите”, заяви Лечева.


“През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит", посочи тя. По думите ѝ обаче върхушката на партията се е отклонила от този път.


"Заложиха на авторитарен начин на управление, обезличи БСП, отстраниха с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент - ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби за дълго лидерските позиции и доверието на избирателите", допълни Лечева.


“Не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове", заключи Лечева и добави, че “не вижда светлина в тунела" за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 несоциалист 12.12.2023 12:33

    В. Лечева е права - партията се управлява авторитарно, гонят се хора, които естествено после се обръщат срещу лидера и .. партията. До Станишев имаше ляво крило и др. течения, т.е. имаше различни мнения, сега - не, което е вредно за партията. Както много правилно каза преди две години Антон Тодоров - корнела ще се разправи с бсп, както с Техноимпекс.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към