Свързани новини

22.10.2018 18:17

Лъчезар Иванов за министър на изкуствения интелект предлагат граждани

Видян 2592 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фактът, че домакин на българската правителствена делегация в Обединените арабски емирства се оказа министърът на изкуствения интелект породи множество шеги и закачки с властта у нас.


В социалната мрежа веднага се появиха всякакви подмятания, включително и кандидатури за откриване на такъв пост в България. За него беше предложен първо депутатът Лъчезар Иванов. Без майтап, той вече пети мандат е наш народен представител по личния избор на премиера Борисов, чийто лекар е човекът, по-известен с дадения му точно преди 20 г. първо от 19 минути прякор Мозъка. Още повече, Иванов има и известни заслуги – реално той беше хабилитиран за доцент в Софийския университет, въпреки че при първия му опит да получи титла беше уличен в преписване. В рамките на шегата, Иванов беше и сред пъстроцветната група депутати, която се събра да получава супермодерни джи-ес-еми в хотела на Петя Славова в София на наужким организирано събитие от столичен вестник, за да видим какъв е рискът от подкупване на народен представител с армагани. Сред другите кандидатури, издигнати на майтап от сайта Афера попадна и шефът на правната комисия Данаил Кирилов, известен с факта, че неговите законопроекти се поправят безброй пъти, понякога и буквално веднага след приемането им.


Всъщност, Външното ни министерство вече има назначен специален дигитален посланик. Той, разбира се, ще работи на добра воля и това е Пламен Русев, чието изложение Уебит тази година успя да събере хиляди хора от десетки държави в София.


При всички шеги с емирското министерство на изкуствения интелект всъщност то е показател колко адекватно и съвременно управление има арабската петролна монархия, която е световен лидер във високотехнологичното строителство и в туризма, а населението й почти 100-процентово има висше образование.


   Голям майтап падна и с Министерството на щастието, с което се пошегува, докато бе на гости в ОАЕ и премиерът Борисов, цитиран от придружаващите го близки журналистки да споделя: „няма да правя министерство на веселбата”. Всъщност, органът в емирствата е нещо като някогашното ни ведомство, наречено Комитет за държавен и народен контрол. То получава всички похвали и оплаквания на гражданите. Из Абу Даби рекламира дейността си с билбордове с емотикони. Машини с четирите личица с различни гримаси – от широко усмихната до много тъжна, измерват дигитално и моментално удовлетворението от обществените услуги навсякъде – от тоалетните до администрациите, както видя с очите си 19 минути, който 3 седмици преди премиера беше на посещение точно в Абу Даби и Дубай. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв