Свързани новини

04.09.2012 16:01

КЗК ще съди парламента за нагласения търг за полетите на депутатите

Видян 1777 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията ще съди българския парламент, защото въпреки че беше информиран, включително и от медиите, отказа да се съобрази и класира на първо място в конкурс за закупуване на самолетни билети за депутатите и служителите на Народното събрание фирма, която няма право да издава ... самолетни билети. Няма разумно обяснение как, при положение, че е надлежнто известен още на 5 юли, че Бългериън ВИП травел е била отстранена от правото да търгува с полети от международната асоциация на авиокомпаниите ИАТА поради огромни многоцифрени дългове, главният секретар на парламента е подписал на 20 юли, че именно тази компания печели търга на парламента. Със заповед 255-01-63 от 21 юли решението за класиране е така да се каже узаконено. А цялата работа силно понамирисва, да не кажем, че направо си смърди. В нарочни свои писма, с които редакцията разполага, водещи световни и европейски авиокомпании – от белгийската до емиратската, изразяват решителен протест срещу подобни действия на Народното събрание. Така скандалът става международен. Напомняме, че главният секретар на парламента не може да не е разбрал от финансовото министерство и от нашите публикации, че КЗК вече веднъж погна Бългериън ВИП Травъл и то по настояване на Министерството на финансите. Комисията обвини три туроператорски фирми в картелно споразумение. Според ведомството “Хорнит” ООД, “Бългериън ВИП Травъл” ООД и “Астрал Холидейз” АД съгласували помежду си офертите си в конкурс на финансовото министерство от септември м.г. за осигуряване на самолетни билети за цялата държавна администрация.

Стойността на поръчката бе 25 млн. лв. без ДДС и тя трябваше да бъде възложена на 6 различни изпълнители. В конкурса трите компании дадоха еднакви крайни цени - 634,352 лв. на билет. Еднакви бяха и комисионите им - 29,337 лв. за билет.

Накрая само ще посочим, че Бългериън ВИП Травел е от орбитата на Тройната коалиция, така че става още по-интересно по какъв точно повод някой в парламента иска да й набута поредна поръчка за милиони.




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион