Свързани новини

26.09.2013 14:59

Купувачът на "Доверие" за трети път си сменя ръководството

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за последните два месеца купувачът на "Доверие" - регистрираното във Великобритания United Capital, сменя мениджмънта си. Това се вижда от справка в британския търговски регистър, съобщава "Капитал Daily".


Тази седмица от ръководството излиза американският адвокат Дебора Стърман, която в края на юли и началото на август бе в България да обясни, че United Capital има сериозни инвестиционни амбиции за "Доверие" и зад купувача стои и голямата инвестиционна компания LJ Capital.


Само няколко седмици по-късно обаче вече и Стърман, и LJ Capital изчезнаха. В прессъобщение от август, разпространено до медии от M3 Communications, се посочваше, че основният акционер зад United Capital е руският гражданик Сергей Мастюгин, съсобственик и в руската Инвестбанк, а другият голям акционер ще е неизвестна застрахователна група с името Lighthouse Capital.


Освен на Мастюгин в съобщението бе посочено и името на Магомед Аликханов, представен като "международно известен специалист с изключителен опит в застраховането и управлението на пенсионните активи". За него бе съобщено, че ще "оглавява инвестициите на United Capital в "Доверие" и ще ръководи интегрирането на специалистите от Lighthouse в настоящото управление на "Доверие".


При посещението си в България Стърман отрече в United Capital да има български представители, въпреки че неин акционер все още се води българското дружество "Риджънт капитал", в което мениджър до 19 септември 2013 г. бе бившият изпълнителен директор на първата фалирала банка по време на прехода - Агробизнесбанк, Румен Нанов.


Освен нея на 25 септември от ръководството е освободен австрийският гражданин Гюнтер Рор, който преди е работил по проекти на United Capital в Австрия.


На тяхно място в управлението на купувача на пенсионната компания влизат Мастюгин, Аликханов и ново лице - руският гражданин Максим Шербаков. Според руските медии той става акционер в Инвестбанк заедно с Мастюгин през 2012 г. Преди това е работил за дружество на инвестиционната компания Texas Pacific Group - TPG Aurora.


Това реално е третото ръководство на United Capital, след като в средата на юли "Виена иншурънс груп"  обяви, че се е договорила с дружеството да му продаде дела си в най-голямата пенсионна компания в България. По това време купувачът се представляваше от австриеца Гюнтер Рор и българската Камелия Здравкова. Здравкова беше сменена само няколко дни по-късно и на нейно място се появиха американката Дебора Стърман, австриецът Хайнц Русвурм и сърбинът Слободан Ристич. Към 25 септември 2013 г. ръководството включва Русвурм, Ристич, Мастюгин, Аликханов и Шербаков.


При сключването на толкова важна сделка - за пенсионна компания с близо 2 млрд. лв. активи и над 1.25 милиона осигурени лица, е, меко казано, странно купувачът да променя лицата, които го представляват, толкова често, преди дори да е финализирал сделката. Още повече че няма никаква яснота кой точно стои зад купувача и кой го финансира, допълва "Капитал Daily".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което