Пеги и Моли

Свързани новини

31.03.2024 07:56

Куче и сврака завързват необичайно приятелство. Тяхната раздяла разгневи последователите им

Видян 8080 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Пеги и Моли" са двойка, създадена за интернет.
Пеги е як и мускулест стафордширски бултериер, а Моли е сврака - австралийска птица, известна най-вече с това, че напада хора през размножителния период, а не с това, че се сприятелява с кучета.


За четирите години, откакто необичайната им връзка е публикувана онлайн, странната двойка е събрала почти два милиона последователи в Instagram и Facebook.


Но в емоционален видеоклип, публикуван онлайн, собствениците на Пеги, Джулиет Уелс и Рийс Мортенсен, обявиха, че животните са разделени.


"Сърцето ни се къса, за да направим това съобщение днес", каза Уелс. "Трябваше да предадем Моли на DES - Министерството на науката и иновациите - тъй като имахме малка група хора, които постоянно се оплакваха от тях".


Феновете в интернет побързаха да поискат справедливост.


"Това е класически пример за превес на бюрокрацията над здравия разум и човечността", пише един потребител в Instagram. "Нашите служби, финансирани от данъкоплатците, трябва да използват ресурсите си, за да помагат на обществото и да спасяват неправилно третирани диви животни, а не да им вредят!!!", гласи коментарът, който събра повече от 1000 харесвания.


Говорител на Министерството на науката и иновациите (DESI) обаче заяви в изявление, че птицата е била "незаконно" взета от дивата природа и е била отглеждана "без разрешение, лиценз или власт".


"Животните в рехабилитация не трябва да се свързват с домашни животни поради възможността да бъдат подложени на стрес и рисковете от поведенчески импринтинг и предаване на болести", се добавя в изявлението. "Животните от дивата природа трябва да останат диви."


 Изтъкнатият експерт по птиците и поведенчески еколог Дарил Джоунс от университета "Грифит" казва, че свраките са изключително интелигентни и общителни птици. Той заяви пред CNN, че няма съмнение какво трябва да се случи по-нататък: Тя трябва да се върне при хората." "Това животно сега си мисли, че принадлежи на това семейство... То трябва да се върне при хората."


 Изоставено бебе птица


Уелс открива Моли в местния парк, очевидно изоставена като пиленце, според дълъг пост във Facebook.


"Бяхме много загрижени, защото паркът беше парк за кучета без каишка в следобедните часове и до 30 кучета от всички породи тичаха наоколо като обезумели, знаехме, че тази малка птица няма да има шанс. Затова направихме това, което би направил всеки любител на животни, и взехме решение да го приберем у дома и да се грижим за него", се казва в поста.


"През следващите няколко месеца се грижехме за това свраче, учехме го как да се храни, да лети и го извеждахме навън колкото се може повече, защото целта ни беше да го върнем в дивата природа."
Но Моли не си тръгнала и се сближила с кучето им Пеги.


По време на пандемията Уелс публикува снимки на животните заедно в социалните мрежи с мотивиращи лозунги - "Дните, прекарани с теб, са моите любими дни" и "Ти си моето щастливо място". Животните привлякоха огромно количество последователи онлайн.


Отпечатани са тениски, продават се календари, а след това е подписан договор с едно от най-големите издателства в страната.


Получената в резултат на това книга "Пеги и Моли" се продаваше като "стоплящи сърцето снимки и прости житейски уроци за това какво означава да си истински приятел и как всички можем да се научим да бъдем добри, скромни и щастливи".


Но не всички бяха доволни от тази разработка.


Служителите, отговарящи за дивата природа, се притесняваха, че и други ще последват примера им за опитомяване на диви животни с надеждата да спечелят онлайн.


Не е ясно дали Уелс и Мортенсен са спечелили някакви пари от животните. CNN потърси двойката за коментар, но не получи отговор.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци