KTM придобива мажоритарен контрол над MV Agusta.

Свързани новини

20.03.2024 10:10

KTM придобива мажоритарен контрол над MV Agusta

Видян 337 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Pierer Mobility AG, компанията майка на KTM, продължава своята експанзия, като придобива още една марка. В доклад за инвеститорите австрийската група обяви, че е придобила 50,1% от MV Agusta, като по този начин официално получава мажоритарен контрол върху легендарната италианска марка мотоциклети.

Стратегическите ходове, които доведоха до това придобиване, се осъществяват от няколко години насам. Още през лятото на 2022 г. KTM AG обяви, че си партнира с MV Agusta за дистрибуцията на емблематичните мотори Schiranna в Северна Америка. Не след дълго KTM придоби 25,1% от италианската марка, а през 2023 г. заяви намерението си да придобие контролния пакет акции и да продължи плана си за насочване на затруднената компания към успех. "MV Agusta е бижу. Тя заслужава повече видимост и ние ще поемем контрола върху нея в разумен срок", заяви Хуберт Трункенполц, член на изпълнителния съвет на KTM.

Предвиждаше се поглъщането да се осъществи до 2026 г., но гигантският австрийски производител на мотоциклети реши да натисне спусъка по-рано. Изглежда, че преждевременният ход е продиктуван от осезаемия успех на стратегическото партньорство досега. Всъщност MV Agusta е на път да постигне нетна печалба за първи път от много години насам. Само през 2023 г. италианската компания представи 5 нови модела, като всички лимитирани серии бяха разпродадени в рамките на часове след пускането им на пазара. Освен това е създадена нова дилърска мрежа, която допълнително укрепва идентичността на марката.

Семейство Сардаров, което притежаваше мажоритарния дял в MV Agusta, ще запази съвместния контрол и 49,9% дял в компанията. Освен това Хуберт Трункенполц поема ролята на главен изпълнителен директор и председател от главния изпълнителен директор на MV Agusta Тимур Сардаров, който ще продължи да бъде на разположение на компанията като заместник-председател, посланик на марката и консултант.

С този ход KTM AG ще поеме индустриалното управление на MV Agusta. Има и планове за увеличаване на годишния производствен обем до повече от 10 000 премиум мотоциклета MV Agusta в завода на компанията във Варезе, Италия.

Тимур Сардаров добави в изявление: "Личното предизвикателство да изведем компанията от кризата и да я насочим към успех чрез иновативни бизнес стратегии, разширяване на екипа и разработване на нови продукти беше преодоляно. За мен е чест да играя роля в оформянето на наследството на MV Agusta. През последните пет години както компанията, така и аз се развихме значително. Съвместното ни израстване е свидетелство за трансформиращото пътуване, което споделихме. Времето, прекарано с MV Agusta, беше ключова глава в живота ми, изпълнена с взаимни радости и предизвикателства. Продължавайки да работя като всеотдаен заместник-председател, аз се ангажирам да подкрепям компанията и нейния непрекъснат успех."

Източник: advpulse



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей