Свързани новини

14.08.2009 12:24

КТ "Подкрепа" се обяви срещу кабинета "Станишев"

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крайно недостойно е членовете на кабинета Станишев да прикриват своите неудачи и злоупотреби в областта на капиталовите разходи с искания на социалните партньори, в частност синдикатите, заявява Изпълнителния съвет на КТ „Подкрепа” в официална декларация разпространена до медиите и цитирана от БГНЕС.


На 13 август 2009 г. ексминистър Орешарски си позволи, разпространявайки откровени неистини, да обясни преразхода с над 30% в капиталовите разходи на Бюджет 2009 с настояване на синдикатите и работодателите да се финансират определени обекти, се казва още в съобщението. На всеки икономически грамотен човек е ясно, че именно през това перо е възможно финансирането на дейности, които нямат нищо общо с капиталовите разходи. На цялата българска общественост е известно, в т.ч. най-вече на Кабинета Станишев, че от 10 ноември 2008 г. национално представителните синдикални организации КТ „Подкрепа” и КНСБ напуснаха социалния диалог, което прекрати всякакви контакти и обсъждания с бившето правителство във връзка с водената от него политика.
"Време е да понесете отговорността за некадърната си и грабителска политика", заявяват от синдиката. "Ние, членовете на КТ „Подкрепа”, заявяваме, че няма да ви позволим да криете вашите далавери на наш гръб и с всички средства ще съдействаме на всеки, който има смелостта да каже истината за вашите действия, както и категорично ще настояваме за справедливо наказание на виновниците", твърдят те.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв