Кризата за боклука я има заради политическо неможене: ГЕРБ

Свързани новини

09.01.2024 12:47

Кризата за боклука я има заради политическо неможене на ППДБ: ГЕРБ

Видян 1551 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кризата за боклука я има, старите клоните все още не са извозени, заради политическото неможене на ППДБ, заяви общинският съветник Антон Хекимян на брифинг на ГЕРБ-София:


"Кризата с боклука я има и днес и се вижда от софиянци - преливащите контейнери преди и след празниците са видими в социалните мрежи, както и изпочупените клони. Чухме от г-н Терзиев, че проблемът с извозването на паднали клони щял да се реши в края на януари. Новият сняг, който не е толкова много вече затрупа клоните, които все още не са извозени от първия сняг през ноември. Това не е ли криза?
Криза е това, че ППДБСС доказаха на всички, че не могат да управляват София. Те не знаят как да решат проблемите на града. Опитват се да изкарат опозицията виновна".


По думите му предстои и криза с градския транспорт в следващите дни.


Слушаме неистина за завода за отпадъци, работи вече без прекъсване 8 години, дори при авариен ремонт заводът не прекъсна своята работа, работеше на намалени обороти, но не спря. От месец октомври столичното предприятие работи на пълни обороти. От ГЕРБ посочиха, че модернизацията е одобрена от СОС.


"Предвещаваната от тях криза с боклука няма да се състои, коментира общинският съветник от ГЕРБ-София Георги Георгиев в изявление в контекста на оповестения одитен доклад за завода за боклука в София.


От ГЕРБ приветстваха изпращането му на прокуратурата. Обвиниха Терзиев в лъжа. Георгиев изтъкна, че преди час са били изречени лъжи. "Оказа се, че депото има потенциал да работи до три години, след което София ще има криза с боклука. Това е лъжа, това е неистина и се вижда от доклад на директора на предприятието, където ясно се показва, че капацитетът е 8 години, а не четири", уточни Георгиев.


Според Георгиев се създава измислена криза, за да се избяга от проблема за истинската такава. "Призовавам г-н Терзиев незабавно да оповести публично другите два доклада, извършвани по време на предишното ръководство и те също да бъдат изпратени в прокуратурата, защото в тях има много ясни констатации. Ако в София има криза в управление на отпадъците по-рано от 8 години, това ще е в резултат на лошо управление от екипа на г-н Терзиев", заяви Георгиев.


Какъв е истинският проблем според ГЕРБ? Георгиев смята, че е жалко, че започваме годината с такава постановка. "Кметът Терзиев днес съобщи, че водят разговори, че имат някакъв напредък с Общинския съвет. Огромният проблем на София е неможенето на политическия й лидер да формира мнозинство", коментира още Георгиев. Той заяви, че общинският съвет не работи не заради ГЕРБ-СДС, а заради Терзиев.



 Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата.


Това съобщи по-рано на брифинг кметът на София Васил Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец, предаде БГНЕС.


Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо, допълни и шефът на завода Николай Савов. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.01.2024 13:55

    Дето се вика - със здраве да си го ползвате новият кмет, вие си го избрахте! Сега ще видите как се кърпа дърпа и как се вика на турски ходжа пезевенк.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева