Младият мъж обаче бе оправдан по първоначално повдигнатото обвинение, че деянието е извършено умишлено и че представлява особено тежък случай.

Свързани новини

12.04.2023 16:22

Кристиан Николов поиска от съда да бъде оправдан за смъртта на Милен Цветков

Видян 931 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристиан Николов иска да бъде изцяло оправдан за катастрофата, с която причини смъртта на журналиста Милен Цветков. Върховният касационен съд е насрочил заседание по жалбата му за 19 април, пише Телеграф.

Процесът е образуван по протест и касационни жалби на защитниците на Николов и на децата на Милен Цветков - Боян и Калина, които са частни обвинители, срещу решението от 1 декември м.г. на Софийския апелативен съд. С него присъдата от 9 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 години на Кристиан Николов бе потвърдена от въззивната инстанция. Младият мъж обаче бе оправдан по първоначално повдигнатото обвинение, че деянието е извършено умишлено и че представлява особено тежък случай.


Децата на Милен Цветков искат отмяна на решението на САС и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд. Излагат се аргументи в подкрепа на това, че инкриминираното деяние е извършено в условията на евентуален умисъл, както и че представлява особено тежък случай. Освен това се навеждат доводи в подкрепа на това, че наложеното наказание следва да бъде увеличено.


От своя страна защитниците на подсъдимия искат отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд. Според адвокатите Кристиан Николов следва да бъде оправдан изцяло по повдигнатото срещу него обвинение. Алтернативно пледират за изменение на присъдата, като бъдат намалени размерите на наложените наказания.


Инцидентът стана на 19 април 2020 година - точно на Великден. Тогава в района на столичния търговски център Парадайс джипът, управляван от Кристиан Николов се вряза в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния тогава шофьор бяха открити 4 вида наркотични вещества.


В началото на март м.г. Софийският градски съд призна Николов за виновен, но не откри доказателства за умисъл. Така наказанието на младежа бе по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Обвинението не бе съгласно и протестира решението пред втората инстанция - Софийския апелативен съд. На 5 декември обаче апелативните съдии потвърдиха изцяло присъдата на Софийския градски съд.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Справелив Искренов 12.04.2023 21:42

    Как да не е умишлено деянието : Човек да се напие , или дрогира като свиня и после да се качи да управлява МПС . Ако аз съм министър на правосъдието ще пенсионирам веднага съдиите издали това решение

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей