Според съобщения в руските медии Федякина е работила почти изключително с богати клиенти, а дневният ѝ оборот уж възлизал на десетки милиони долари. След като изчезна в средата на септември обаче, започнаха да се появяват подозрения, че тя е организирала финансова пирамида и не възнамерява да върне парите.

Свързани новини

30.09.2023 07:29

Криптозвездата Bitmama е арестувана заради измама за 72 милиона долара

Видян 9909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Валерия Федякина, известна и като "Bitmama" сред крипто инвеститорите, е арестувана в Москва за предполагаема измама на клиент с близо 7 милиарда рубли (72 милиона долара). Беше съобщено, че бизнесдамата е била задържана по-рано този месец, но новината за ареста ѝ се появи едва сега.

28-годишната клиентка си спечели репутация в крипто средите след успешната си работа с криптоборси, които станаха особено популярни в Русия на фона на западните санкции срещу руските банки. Федякина е получавала пари в брой от клиентите си и е обещавала да изтегли парите в друга държава и е предлагала допълнителен бонус към тези тегления, вместо да начислява комисиона.

Предприемачката обясни необичайния бизнес модел, като посочи предполагаемите си широки връзки с представители на бизнеса и държавни корпорации, които ѝ позволявали да тегли пари с печалба.

Според съобщения в руските медии Федякина е работила почти изключително с богати клиенти, а дневният ѝ оборот уж възлизал на десетки милиони долари. След като изчезна в средата на септември обаче, започнаха да се появяват подозрения, че тя е организирала финансова пирамида и не възнамерява да върне парите.


Каналът Readovka Telegram предполага, че Федякина е откраднала до 150 млн. долара.

Както съобщава Telegram каналът Baza, Bitmama е бил задържан от руските власти на 15 септември след извършване на подозрителна транзакция. Това е станало, след като един от нейните клиенти я е обвинил в измама. Жертвата твърди, че е дала на предприемача 6,7 млрд. рубли с уговорката, че Федякина ще ги върне с 1% бонус.


След като предал парите обаче, мъжът осъзнал, че очевидно е бил измамен и те няма да му бъдат върнати, което го накарало да се обърне към полицията.

В момента Bitmama е заплашена от до десет години затвор за измама, ако бъде осъдена. Въпреки че според съобщенията тя е бременна в шестия месец, се намира в затвора в очакване на процеса. Смята се, че й е било отказано освобождаване под гаранция, тъй като има разрешение за пребиваване в Обединените арабски емирства.

По-рано тази година редица руски онлайн знаменитости също бяха обвинени в пране на пари и укриване на данъци. Мотивационната говорителка Елена Блиновская, която е смятана за една от най-високоплатените руски звезди в социалните медии, призна, че не е платила данъци в размер на над 11 млн. долара и е фалшифицирала бизнес документи, за да скрие доходите си.

Преди това фитнес гуруто Валерия Чекалина и съпругът ѝ бяха обвинени в неплащане на данъци в размер на над 4 млн. долара. Известната руска блогърка Александра Митрошина също призна, че е укрила данъци в размер на 1,2 млн. долара.


 







 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак