Свързани новини

04.08.2009 13:11

Красимир Попов и Валентина Симеонова са заместници на Тотю Младенов

Видян 4898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Красимир Попов и Валентина Симеонова са двама от общо тримата зам.-министрите на труда и социалната политика. Те бяха представени от министър Тотю Младенов, предаде БГНЕС.


Симеонова ще отговаря за социалното подпомагане, социалните услуги, политиките за деца, превенция от отпадане от училище, интеграция на ромите. В ресора й влизат Държавната агенцията за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и др. Симеонова е работила дълги години в системата и според Тотю Младенов има отлични експертни познания. Като експерт с опит в системата бе представен и Красимир Попов. Той ще отговаря за управлението на средствата по ОП „Развитие на човешките ресурси”, за политиките на пазара на труда и международната дейност на МТСП. В ресора му влизат програма „Красива България” и Агенцията по заетостта. Младенов обеща до 2-3 дни да стане известен и третият зам.-министър, който ще отговаря за индустриалните отношения, социалното осигуряване и по думите на Младенов, трябва да бъде харесан както от синдикати, така и от работодатели. Главен секретар на политическия кабинет на министъра ще бъде юристът Димитър Марков, бивш директор на правната дирекция в Инспекцията на труда.
Младенов съобщи и, че политически съветници в МТСП ще се назначават само при крайна необходимост. Вчера той е внесъл в МС две докладни – с първата се цели правителството да упълномощи Икономическия и социален съвет да направи анализ на пазара на труда и да се направи пълен преглед на изразходените средства. Ще бъдат проверени Социално-инвестиционния фонд, Програма „Красива България“ и др. Предвижда се и средствата, които предишният кабинет беше определил за програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“ да бъдат пренасочени за изграждането на социални трапезарии за крайно нуждаещите се. Повечето пари обаче са били изразходвани и са останали едва 2 млн. 145 хил. лева. Запитан за очакванията му относно нивото на безработицата министър Младенов отговори: „Аз не съм баба Ванга, не мога да кажа“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби