Свързани новини

09.04.2021 09:25

КПКОНПИ поиска конфискация на 158 хил. лв. от Елена Йончева

Видян 2673 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е внесла иск за конфискация срещу евродепутата Елена Йончева. Това се вижда от съдебните регистри. "Сега" научи, че искът е за 158 хил. лв. За тях водената от Сотир Цацаров комисия твърди в исковата си молба, че са изтеглени от Йончева на каса или от банкомат от КТБ в периода 2012-2014 г. Исковата молба е внесена на 17 март и тепърва предстои размяна на книжа между страните. А не е изключено и съдът може да открие пропуски в нея и да я върне на КПКОНПИ.

Производството за конфискация срещу Йончева следва повдигнатото й в първите дни на 2019 г. обвинение за пране на пари. През ноември 2018 г. като главен прокурор Цацаров поиска имунитета на Йончева, която тогава бе депутат от БСП. Тя сама се отказа от защитата, но през 2019 г. бе избрана за евродепутат и отново получи имунитет. Българската прокуратура поиска той да бъде свален от Европейския парламент и тази процедура още е в ход.

В искането на Цацаров от ноември 2018 г. се обясняваше, че Йончева се разследва за пране на пари в особено големи размери. То е образувано по сигнал от народни представители. Спецпрокуратурата разследва извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ и прикривани чрез офшорна компания. Още тогава Йончева категорично отрече вина и обяви, че обвинението е политическа поръчка заради разкритията й и нейната работа като депутат.

Тогава тя написа на страницата си във Фейсбук: "Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г. в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.04.2021 10:43

    Няколко милиарда откраднати срещу 160000 евентуално пране на пари, изводите са за вас. Но милиардите все пак са потънали в нечии джобове, за тях кога?

  • 001 Anonimen 09.04.2021 10:21

    Йончева дължи обяснение за 300 000 евро подарени и от КТБ и преминали през офшорна фирма. Как така точно на такъв борец срещу корушцията е дадена талкава голяма сума практически безвъзмездно ? Не съм привърженик на мутрата и искрено желая да бъде вкаран в затвора за геноцида на който подложи народа, но от многото приказки на тази журналистка така и не видяхме сериозни доказателства. В интерес на истината, БОЕЦ бяха тези които представиха някакви доказателства. Още повече поведението и обсесията и спрямо Нинова показва доста нечистоплътност, най-меко казано. В европарламента Йончева заедно със Станишев извършиха явни предателства спрямо българския народ и за това ще и бъде поискана сметката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци