Свързани новини

17.01.2022 09:41

КПКОНПИ е осъдена да плати над 186 000 лв. по загубено дело

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е осъдена да плати 186 226 лв. разноски по дело за конфискация, което е загубила на две инстанции. Това видя Сега в решение на Софийския апелативен съд от 30 декември м.г.


Комисията води дело за конфискация на имущество на стойност 3,1 млн. лв. То тръгва по уведомление на спецпрокуратурата, че В. А. има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци. Софийският градски съд, а след това и Софийският апелативен съд обаче приемат, че искът на комисията е недоказан и не е установено, че В.А. се е обогатил незаконно и има имущество, което подлежи на отнемане. "Безспорно се установи от събраните по делото доказателства, че доходът на В. А., в основната си част, няма законен източник. Но не е налице обогатяване, тъй като липсва придобито имущество", пише градският съд. Втората инстанция се съгласява с този извод.


Градският съд приема, че за проверявания период В.А. има 146 264 лв. разходи и само 76 661 лв. приходи. Но несъответствието между тях е под 150 хил. лв., т.е. по смисъла на закона не е значително.


От гражданското дело за конфискация става ясно, че В.А. е предаден на съд по обвинението за участие в престъпна група, но не се разбира как е приключил наказателният процес.


След като искът за конфискация за 3,1 млн. лв. е отхвърлен, комисията е осъдена да плати 124 151 лв. държавна такса. Апелативният съд потвърждава това и добавя 62 075 лв., които КПКОНПИ дължи като такса за разглеждането на делото на втора инстанция. Решението на апелативните съдии не е окончателно и КПКОНПИ има право да го оспори пред Върховния касационен съд. Той обаче гледа граждански дела само по изключение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните