Свързани новини

24.08.2021 09:27

Ковачев: Радев не уважава жертвите на тоталитарните режими

Видян 1850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България за дванадесети път отбеляза Европейския ден за възпоменание на жертвите на тоталитарните режими. За съжаление, Румен Радев и наследниците на българските комунисти за пореден път няма да уважат този ден за почит. Не го считат за нужно, но за сметка на това те "отбелязват" датата 9 септември, на която започва кървавият терор в България.

Това се казва в позиция на евродепутата от Европейската народна партия Андрей Ковачев.

Агенция БГНЕС публикува без съкращение неговата позиция:

„Днес, 23 август 2021 г., България отбелязва за дванадесети път Европейския ден за възпоменание на жертвите на тоталитарните режими. Решението за отбелязване на този ден е взето както от Европейския парламент, така и от Народното събрание през 2009 година. В България Народното събрание обяви деня за Ден за памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане на паметта на жертвите на тези режими.

На днешния ден преди 81 години два тоталитарни режима - болшевишкият комунистически режим на Сталин и националсоциалистическият на Хитлер, се споразумяват за подялбата на плячката „Европа“, като я разпределят помежду си. Това споразумение води до десетки милиони човешки жертви и до огромно страдание на няколко поколения.

За съжаление, Румен Радев и наследниците на българските комунисти за пореден път няма да уважат този ден за почит. Не го считат за нужно, но за сметка на това те "отбелязват" датата 9 септември, на която започва кървавият терор в България. Да не забравяме критата с десетилетия истина, че българските комунисти през 1940 година и началото на 1941 по инструкция от Кремъл агитират за присъединяване на България към Тристранния пакт. За тази агитация Антон Югов, Върбан Ангелов и други са преследвани от полицията, не за „антифашистка“ дейност, а за пропаганда в полза на присъединяване към нацистка Германия. От тези факти и до днес бягат наследниците на БКП като дявол от тамян.

Това показва, че българското общество все още е дълбоко разединено по отношение на интерпретацията на историята на 20-ти век. БСП е и в пряк разрив с Партията на европейските социалисти, която подкрепи решението на Европейския парламент. За кандидата за президент е ясно. От него нищо не може да се очаква по отношение на осъждане на комунизма и отдаване на почит към жертвите му. Показателно е, че именно в Деня за почит към жертвите на комунистическия режим в България тази година „надпартийният“ държавен глава реши да се кандидатира за втори мандат, вместо да почете паметта на хилядите невинни жертви на диктатурата. Трагично и комично е, че в нежеланието си да почете жертвите на комунизма, те пренебрегват и жертвите на националсоциализма и фашизма в Европа. Защото 23 август е ден за почит към всички жертви.

На 1 февруари тази година на въпроса защо не почете жертвите на комунизма, Радев отговори, че почитал всички жертви. Дали днес ще го направи? Явно няма време за това, защото е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв